Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναγνώριση... συναισθημάτων στη διάθεση των αρχών μέσω κλειστού κυκλώματος

Αναγνώριση... συναισθημάτων στη διάθεση των αρχών μέσω κλειστού κυκλώματος
Ποσοστό 94% επιτυχίας υποστηρίζει η εταιρεία παραγωγής του λογισμικού
Μετά την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων και την αναγνώριση προσώπων, πλέον οι αρχές θα μπορούν να χρησιμοποιούν την αναγνώριση συναισθημάτων.
Η ρωσική εταιρεία NTechLab παρουσίασε ένα λογισμικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις κάμερες ασφαλείας και εκτός από την ταυτότητα, το φύλο και την ηλικία θα μπορεί να εντοπίζει την τρέχουσα συναισθηματική κατάσταση.
Σύμφωνα με τους ιθύνοντες τη ρωσική εταιρεία το λογισμικό αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προληπτικά για τον εντοπισμό τρομοκρατώ ν ή εγκληματιών.
"Η αναγνώριση δίνει ένα νέο επίπεδο ασφάλειας στο δρόμο, αφού μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορείτε να εντοπίσετε τρομοκράτες ή εγκληματίες ή δολοφόνους", δηλώνει ο Αλέξανδρος Καμπακόφ, διευθύνων σύμβουλος της NTechLab.
Το λογισμικό αναγνώρισης συναισθημάτων είναι ένα νέο κομμάτι του λογισμικού αναγνώρισης προσώπων της NTechLab, ένα λογισμικό που σύμφωνα με την εταιρεία έχει βοηθήσει να επανενωθούν χαμένα μέλη οικογενειών ή φίλοι, όπως έχει βοηθήσει τις αρχές για τη σύλληψη παράνομων.
Το ποσοστό επιτυχίας είναι 94% σύμφωνα με την εταιρεία χωρίς να εξηγεί πως λειτουργεί.
Κι όσο για τις φωνές εναντίωσης που ισχυρίζονται πως πλέον και τα αισθήματα μας θα ελέγχονται ο Αλέξανδρος Καμπακόφ πολύ απλά υποστηρίζιει: Πλέον σε κάθε δρόμο υπάρχουν κάμερες.
Από τη στιγμή που βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο καταργείται το ιδιωτικό απόρρητο".
Και συνεχίζει: "Άλλωστε μην ξεχνάτε πως τα smartphones μας δίνουν τόσες πληροφορίες που κάνουν τη δουλειά του λογισμικού μας πάρα πολύ εύκολη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης