Τελευταία Νέα
Διεθνή

La Repubblica: H Eλλάδα στην καθοριστική στροφή για την διάσωση

La Repubblica: H Eλλάδα στην καθοριστική στροφή για την διάσωση
Η ιταλική εφημερίδα σχολιάζει τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα κατά των νέων μέτρων και κάνει λόγο για στροφή όσον αφορά στη διάσωση
Στις σημερινές (17/5/2017) διαδηλώσεις κατά του πακέτου μέτρων λιτότητας που ζητούν οι πιστωτές και στην «στροφή σε ό,τι αφορά την διάσωση», αναφέρεται με άρθρο της η εφημερίδα La Repubblica, στην διαδικτυακή της έκδοση.
Όπως αναφέρεται, η εβδομάδα αυτή θα είναι καθοριστικής σημασίας για την χώρα μας, «σε ότι αφορά την διάσωση, μετά από έξι χρόνια οικονομικής κρίσης».
Μετά το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας (22/5/2017), «η Αθήνα μπορεί βάσιμα να ελπίζει ότι θα ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, ότι θα επιστρέψει στις αγορές με τα κρατικά ομόλογα και θα καταργήσει τα capital controls».
Παράλληλα, στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι οι νέες περικοπές γίνονται άμεσα αισθητές από τους πολίτες, οι οποίοι, από το 2010, έχουν χάσει το 30% του εισοδήματός του το 2010.
Επίσης, αναφέρεται ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, παράλληλα με τα μέτρα που ζήτησαν οι πιστωτές, παρουσιάζει στην βουλή και τα αντίμετρα, ίδιου οικονομικού ύψους, με τα οποία εννοεί να στηρίξει τις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης