Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Απεργία στην Alitalia - Ακυρώθηκαν 200 πτήσεις - Θα εξυπηρετηθεί το 80% των επιβατών

Le Monde: Απεργία στην Alitalia - Ακυρώθηκαν 200 πτήσεις - Θα εξυπηρετηθεί το 80% των επιβατών
Η απεργία είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό, αλλά συνέπεσε με τις συζητήσεις για 1.358 επιπλέον απολύσεις επί συνόλου 12.500 εργαζομένων
Η αεροπορική εταιρία Alitalia που αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες δυσκολίες ανακοίνωσε την ακύρωση 200 πτήσεων - εγχώριων και διεθνών - την Κυριακή 28/5, εξαιτίας μίας απεργίας μέρους του προσωπικού, όπως γράφει η Le Monde.
Μία εναλλακτική λύση βρέθηκε για το 80% των επιβατών, όπως ανέφερε επίσης η ιταλική εταιρία.
Η Αlitalia που καταγράφει ζημίες εδώ και χρόνια, είχε τεθεί υπό επιτροπεία στις 2 Μαϊου, μετά την απόρριψη από το προσωπικό ενός σχεδίου που προέβλεπε την κατάργηση 1.700 θέσεων εργασίας.
Η κυβέρνηση που απέκλεισε την πλήρη κρατικοποίησή της και ψάχνει για επενδυτή, διατηρεί το 49% μέσω της εταιρίας Emiratie Etihad.
Η μέρα της απεργίας είχε προγραμματιστεί εδώ και εβδομάδες, αλλά συνέπεσε με τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη από την Τετάρτη 24/5 για την απόλυση 1.358 μελών του προσωπικού από 12.500 συνολικά εργαζόμενους.
Μέρος του προσωπικού διαμαρτύρεται και για τη μη πληρωμή των μπόνους του Μαϊου 2017.
Και καθώς τα ταμεία της ήταν άδεια, η Alitalia πήρε στις αρχές Μαϊου 600 εκ. ευρώ από την κυβέρνηση, ποσό που της επιτρέπει να εγγυηθεί τις πτήσεις για τους επόμενους έξι μήνες.
Αλλά παρά το γεγονός ότι οι καμπάνιες για την προώθησή της υπόσχονται σημαντικές περικοπές, η Alitalia καθησυχάζει τους πράκτορες και τους ταξιδιώτες, που στρέφονται σε άλλες εταιρίες ότι δεν πρέπει να φοβούνται πως θα ακυρωθούν τα ταξίδια τους σε αυτήν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης