Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Η Ιρλανδία πουλά το 25% της Allied Irish Banks μέσω IPO

Financial Times: Η Ιρλανδία πουλά το 25% της Allied Irish Banks μέσω IPO
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αξία της τράπεζας ανέρχεται σε περίπου 12 δισ. ευρώ - 13 δισ ευρώ
Το Δουβλίνο ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει δημόσια προσφορά για την Allied Irish Banks, μιας από τις τράπεζες που κατέρρευσαν κατά την πρόσφατη κρίση και οδήγησε την Ιρλανδία να υποβάλλει αίτημα για να ενταχθεί σε πρόγραμμα διάσωσης.
Το Υπουργείο Οικονομικών της Ιρλανδίας δήλωσε ότι θα πουλήσει περίπου το 25% της τράπεζας στα χρηματιστήρια της Ιρλανδίας και του Λονδίνου.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αξία της τράπεζας ανέρχεται σε περίπου 12 δισ. ευρώ - 13 δισ ευρώ, πολύ χαμηλότερα από τα σχεδόν 21 δισ. ευρώ που επένδυσε το ιρλανδικό κράτος προκειμένου να τη διασώσει.
Ωστόσο, η τράπεζα δήλωσε ότι έχει ήδη αποπληρώσει στο κράτος 6,8 δισ. ευρώ.
Το ενημερωτικό δελτίο της IPO αναμένονται στα μέσα Ιουνίου.
"Αυτή τη στιγμή είναι μια πολύ καλή περίοδος για τις αγορές", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Michael Noonan στην εθνική ραδιοτηλεοπτική εταιρεία της Ιρλανδίας RTE.
"Οι δημόσιες εγγραφές είναι και πάλι στην μόδα.
Θεωρούμε λοιπόν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι εάν περίμενε μέχρι το επόμενο παράθυρο ευκαιρίας το φθινόπωρο ότι τα πράγματα θα ήταν τόσο καλά".
Μετά την πώληση, η Ιρλανδία θα εξακολουθήσει να κατέχει σχεδόν το 75% της AIB καθώς και σημαντικές συμμετοχές στην Bank of Ireland και στο Μόνιμο TSB.
Ο κ. Noonan δήλωσε στην RTE ότι θα μπορούσε να διαρκέσει οκτώ έως δέκα χρόνια για να πωλήσει το υπόλοιπο του μεριδίου AIB.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης