Τελευταία Νέα
Διεθνή

Soros: Η ΕΕ βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση περιβαλλόμενη από εχθρικές δυνάμεις

tags :
Soros: Η ΕΕ βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση περιβαλλόμενη από εχθρικές δυνάμεις
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής τόνισε ότι η ΕΕ θα πρέπει να επασχεδιαστεί
Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε μια υπαρξιακή κρίση και πρέπει να επανασχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες απειλές.
Αυτός επεσήμανε σήμερα (1/6/2017) ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, George Soros.
Σύμφωνα με τον ίδιο «ο επανασχεδιασμός θα πρέπει να επαναφέρει την υποστήριξη που απολάμβανε η Ευρωπαϊκή Ένωση».
Μάλιστα, ο Soros εξήγησε ότι ένας τέτοιος επανασχεδιασμός θα πρέπει να περιλαμβάνει την αξιολόγηση του παρελθόντος και στη συνέχεια οι Ευρωπαίοι πολίτες θα πρέπει να κατανοήσουν τι πήγε στραβά, ενώ να υπάρξουν προτάσεις για το πως μπορούν να γίνουν σωστά τα πράγματα.
Ο Soros καλωσόρισε τη γερμανική ιδέα για περικοπές των ευρωπαϊκών κονδυλίων στοχεύοντας στη μείωση των ανισοτήτων εισοδήματος σε περιφερειακό επίπεδο για τις χώρες που δεν σέβονται το κράτος δικαίου.
Τόσο η Ουγγαρία όσο και η Πολωνία, που είναι καθαροί αποδέκτες των λεγόμενων ταμείων συνοχής, έχουν επικριθεί από το ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο λόγω των αδύναμων προτύπων τους όσον αφορά το κράτος δικαίου.

Εχθρικές δυνάμεις

Ο Soros δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να ξεπεράσει την τρέχουσα «υπαρξιακή κρίση» καταπολεμώντας από κοινού την άνοδο του αντιευρωπαϊκού συναίσθηματος, των ξενοφοβικών συναισθημάτων και των «εχθρικών δυνάμεων» γύρω από αυτό.
«Η Ρωσία του Putin, η Τουρκία του Erdogan, η Αιγύπτου του Sisi και η Αμερική που θα ήθελε να δημιουργήσει ο Trump αν μπορούσε, αλλά δεν μπορεί», πρόσθεσε ο Soros αναφερόμενος στις εχθρικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης