Τελευταία Νέα
Διεθνή

Russia Today: Η Ρωσία σκέφτεται να κυκλοφορήσει το δικό της εικονικό νόμισμα

Russia Today: Η Ρωσία σκέφτεται να κυκλοφορήσει το δικό της εικονικό νόμισμα
Η δοκιμή ενός εθνικού εικονικού νομίσματος έχει ήδη πραγματοποιηθεί στις πλατφόρμες Masterchain και Hyperledger
Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας σχεδιάζει να εισαγάγει ένα εικονικό ψηφιακό νόμισμα δικού της σχεδιασμου, σύμφωνα με την Αναπληρωτή Διοικητή Olga Skorobogatova.
"Οι ρυθμιστικές αρχές όλων των πολιτειών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι απαραίτητο να γίνει ένα εθνικό εικονικό νόμισμα, αυτό είναι το μέλλον.
Κάθε πολιτεία θα αποφασίσει ανεξάρτητα για το θέμα κάποια συγκεκριμένη ώρα ", δήλωσε η Skorobogatova, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγία Πετρούπολης (SPIEF 2017).
Η Skorobogatova δήλωσε ότι η δοκιμή ενός εθνικού εικονικού νομίσματος έχει ήδη πραγματοποιηθεί στις πλατφόρμες Masterchain και Hyperledger.
Πρόσθεσε ότι οι λεπτομέρειες των εργασιών θα αποκαλυφθούν σε δύο με τρία χρόνια.
Ενώ οι Ρώσοι αξιωματούχοι είναι διχασμένοι, η τεχνολογία υποστηρίζεται από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, κυρίως από τον Herman Gref, επικεφαλής του μεγαλύτερου δανειστή της Ρωσίας Sberbank.
Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της Τράπεζας της Ρωσίας Sergey Shvetsov δήλωσε επίσης ότι ένα από τα ρωσικά χρηματιστήρια σχεδιάζει να επιτρέψει την εμπορία εικονικών νομισμάτων.
"Υπάρχει μια συζήτηση εάν είναι εμπορικό προϊόν ή όχι", δήλωσε ο Shvetsov.
Τα εικονικά νομίσματα πιθανόν να αναγνωριστούν στη Ρωσία έως το 2018, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Aleksey Moiseev τον Απρίλιο.
Αν και εξέφρασε την ανησυχία του για την ανωνυμία των συναλλαγών.
"Το κράτος πρέπει να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ποιος βρίσκεται σε αμφότερες τις πλευρές της χρηματοοικονομικής αλυσίδας", ανέφερε ο Moiseev σε συνέντευξή του.
"Εάν υπάρχει μια συναλλαγή, οι άνθρωποι που τη διεκπεραιώνουν πρέπει να ξέρουν από ποιον αγόρασαν και προς ποιους πούλησαν, όπως και με τις τραπεζικές επιχειρήσεις".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης