Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Στους 150 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στην Καμπούλ

Αφγανιστάν: Στους 150 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στην Καμπούλ
Πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση στην αφγανική πρωτεύουσα από το 2001
Τους 150 έχουν φτάσει πλέον οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης της περασμένης εβδομάδας στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, όπως δήλωσε σήμερα (6/6) ο πρόεδρος της χώρας, Ashraf Ghani, γεγονός που την καθιστά την χειρότερη επίθεση στην αφγανική πρωτεύουσα από το 2001.
Μάλιστα, τα νέα στοιχεία ξεπερνούν σε μεγάλο βαθμό τις αρχικές εκτιμήσεις της κυβέρνησης, η οποία έκανε λόγο για 90 νεκρούς και περισσότερους από 460 τραυματίες, με την έκρηξη να λαμβάνει χώρα σε περιοχή στην οποία βρίσκονταν αρκετές ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια.
«Δεν ήμασταν ο μοναδικός στόχος», τόνισε ο αφγανός πρόεδρος, απευθυνόμενος σε ξένους διπλωμάτες στο συνέδριο της Καμπούλ, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «ολόκληρη η διπλωματική κοινότητα αποτέλεσε στόχο αυτής της επίθεσης».
Μέχρι στιγμής, καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, ωστόσο οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για δράση των Ταλιμπάν, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει ποικίλες επιθέσεις στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν κατά τους προηγούμενους μήνες.
Μάλιστα, το εν λόγω περιστατικό στάθηκε αφορμή για διάφορες διαδηλώσεις των πολιτών κατά της κυβέρνησης, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους αρκετά άτομα λόγω συγκρούσεων με την αστυνομία.
«Προσφέρουμε μία ευκαιρία για επίτευξη ειρήνης, ωστόσο δεν πρόκειται για μία ανοιχτή προσφορά», τόνισε ο Ghani, απευθυνόμενος στους Ταλιμπάν, με τους οποίους η κυβέρνηση βρίσκεται σε μόνιμη σύγκρουση τα τελευταία χρόνια.
«Ο χρόνος τελειώνει, αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του, για να προσθέσει εν συνεχεία με νόημα, «αδράξτε την ή αντιμετωπίστε τις συνέπειες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης