Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχέδιο για την αντιμετώπιση των απεργιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας εκπονεί η Κομισιόν

Σχέδιο για την αντιμετώπιση των απεργιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας εκπονεί η Κομισιόν
Οι αεροπορικές εταιρείες χαιρετίζουν προτάσεις για μείωση του κόστους διαταραχών στις πτήσεις κατά 12 δισ. ευρώ, ασκώντας πίεση στις κυβερνήσεις και τα συνδικάτα στην Ευρώπη 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να μειώσει τον αντίκτυπο των απεργιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίες έχουν διαταράξει χιλιάδες πτήσεις τα τελευταία χρόνια, όπως ανέφερε δημοσίευμα της «The Guardian».
Οι αεροπορικές εταιρείες αναμένουν από τις Βρυξέλλες να καλέσουν αυτή την εβδομάδα τα κράτη - μέλη να προστατεύσουν τις διεθνείς πτήσεις που περνούν πάνω από τον εναέριο χώρο της Ε.Ε. κατά τις απεργίες.
Ένα σχέδιο δράσης που θα καταρτιστεί από την Κομισιόν θα ζητήσει από τα συνδικάτα να προειδοποιούν 21 ημέρες πριν από τις προγραμματισμένες απεργίες και από τους υπαλλήλους να ειδοποιούν τρεις ημέρες πριν από τη συμμετοχή τους σε δράσεις της βιομηχανίας.
Η A4E, μια ομάδα συμφερόντων αεροπορικών εταιρειών που περιλαμβάνει τις αεροπορικές εταιρείες easyJet, Ryanair και British Airways, υπολογίζει ότι οι απεργίες στην εναέρια κυκλοφορία έχουν κοστίσει 12 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ε.Ε. από το 2010.
Από το 2010 έως το 2016, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απέργησαν 217 ημέρες, οδηγώντας σε 278 ημέρες ακυρώσεων πτήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης