Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ο Draghi δεν μπορεί να σταματήσει το ράλι ομολόγων της ανατολικής Ευρώπης

Bloomberg: Ο Draghi δεν μπορεί να σταματήσει το ράλι ομολόγων της ανατολικής Ευρώπης
Οι Morgan Stanley και Credit Agricole έχουν συμπεριλάβει τις ισοτιμίες της ανατολικής Ευρώπης μεταξύ των κορυφαίων επιλογών τους
Ούτε ο Mario Draghi (επικεφαλής της ΕΚΤ) μπορεί να σταματήσει το ράλι της αγοράς ομολόγων της ανατολικής Ευρώπης, σχολιάζει το Bloomberg με αφορμή το γεγονός ότι οι επενδυτές έχουν επιστρέψει στα ομόλογα της ανατολικής Ευρώπης.
Οι τοπικές αγορές ομολόγων από την Πολωνία στην Ουγγαρία έχουν επωφεληθεί αυτόν τον μήνα λόγω της φημολογίας ότι η ΕΚΤ θα αρχίσει να μειώνει τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας.
Ως αποτέλεσμα οι αποδόσεις των ομολόγων ανατολικής Ευρώπης έχουν διαμορφωθεί στο 6,7% στο δεύτερο τρίμηνο του 2017, που είναι η καλύτερη στις αναδυόμενες αγορές.
Τα βελτιωμένα οικονομικά στοιχεία αλλά και το γεγονός ότι οι αποδόσεις είναι κατά μέσο όρο τετραπλάσιες από εκείνες που προσφέρει η Γερμανία έχουν προσελκύσει τους επενδυτές.


Είναι χαρακτηριστικό οι αναλυτές της BlackRock και της Allianz είπαν ότι βλέπουν αξία στα ομόλογα, ενώ αναλυτές της Morgan Stanley και της Credit Agricole δήλωσαν ότι οι ισοτιμίες της ανατολικής Ευρώπης είναι μεταξύ των κορυφαίων επιλογών τους.
«Η ανατολική Ευρώπη είναι ένα μέρος που μας αρέσει, διότι τα θεμελιώδη μεγέθη βελτιώνονται» δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg, o Sergio Trigo Paz της BlackRock, προσθέτοντας ότι η εν λόγω αγορά έχει αποδόσεις λόγω των επιτοκίων, τη στιγμή που η Ευρώπη αρχίσει να ομαλοποιείται.
Επισημαίνεται ότι οι οικονομίες της ανατολικής Ευρώπης αναπτύχθηκαν κατά 2,85% στο πρώτο τρίμηνο, ο γρηγορότερος ρυθμός σε περισσότερες από τρία χρόνια, ενώ η ανεργία υποχώρησε πέρυσι (2016) στο χαμηλότερο επίπεδα μετά το 1999.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης