Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να βγει για πρώτη φορά στις αγορές μετά από 3 χρόνια

MarketWatch: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να βγει για πρώτη φορά στις αγορές μετά από 3 χρόνια
Παρά τα χρέη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, η δημοσιονομική της κατάσταση της Ελλάδας βελτιώνεται σταθερά, σημειώνει το MarketWatch
Η Ελλάδα σχεδιάζει να βγει για πρώτη φορά στις αγορές μετά από 3 χρόνια, σχολιάζει σε δημοσίευμά του το MarketWatch, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η ελληνική κυβέρνηση ακύρωσε για την επόμενη εβδομάδα την έκδοση του 5ετούς ομολόγου, σε μία προσπάθεια να αποφύγει το υψηλό κόστος δανεισμού.
Από το Σαββατοκύριακο λοιπόν, σημειώνει η αμερικανική ιστοσελίδα, οι τιμές των ομολόγων της χώρας αυξήθηκαν καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι τα έσοδα θα ενισχύσουν τα οικονομικά της Ελλάδας.
Τα 10ετή κρατικά ομόλογα έφτασαν σε χαμηλό 3ετών, στο 5,28%.
Βαθμολογημένα ως «σκουπίδια» («junk») από οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, τα ελληνικά κρατικά ομόλογα θα είναι διαθέσιμα μόνο για αγορά σε hedge-fund και σε –λεγόμενους– πιο «εκλεπτυσμένους» επενδυτές.
«Θέλουμε να έχουμε την πρώτη μας επιστροφή στις αγορές ομολόγων στο καλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα.
Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό δεν θα συμβεί με στόχο να εντυπωσιαστείτε. Αυτό θα αποτελέσει μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής μας για την επαναφορά της οριστικής πρόσβασης στις αγορές», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Ανώτεροι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν αναφέρει ότι περιστασιακά γεγονότα θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αποδόσεις των ομολόγων και τη ζήτηση.
Το MarketWatch επισημαίνει πως το εκτελεστικό συμβούλιο του Δ.Ν.Τ. πρόκειται να συναντηθεί αυτήν την Πέμπτη για να δημοσιεύσει έκθεση σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους της Ελλάδας, ενώ μία ημέρα αργότερα, η S&P Global Ratings θα ανακοινώσει επίσης τυχόν αλλαγές στην πιστοληπτική της ικανότητα.
Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η καθυστέρηση της έκδοσης μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσε να βοηθήσει να μειωθούν οι ανησυχίες των επενδυτών, πολλοί από τους οποίους θα απαιτούσαν διαφορετική απόδοση για την αγορά του ομολόγου.
Παρά τα χρέη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, η δημοσιονομική της κατάσταση της Ελλάδας βελτιώνεται σταθερά, σημειώνει το MarketWatch.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης