Τελευταία Νέα
Διεθνή

Euractiv: Ο Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου

Euractiv: Ο Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου
Την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε ότι η εκτελεστική εξουσία δεν σχολίασε τις δικαστικές διαδικασίες στα κράτη μέλη της ΕΕ
Στην ενοχή του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Γεωργίου για το ότι παρέβη την υποχρέωσή του να θέσει υπόψη του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία του δημοσιονομικού ελλείμματος του έτους 2009 και τα διαβίβασε αυτοβούλως αναφέρεται δημοσίευμα του Euractiv.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Γεωργίου εργάστηκε ταυτόχρονα για αρκετούς μήνες (από τον Αύγουστο μέχρι τον Νοέμβριο του 2010) ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και ως υπάλληλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, από το οποίο αποχώρησε τον Αύγουστο του 2015.
Η Ανώτατη Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου τον Ιούλιο του 2017, διέταξε την επανάληψη της υπόθεσης κατά του Ανδρέα Γεωργίου, καθώς το Συμβούλιο Εφετών έκρινε για δεύτερη φορά ότι δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσει κατηγορίες.
Ήταν η δεύτερη φορά που ο Ανώτατος Εισαγγελέας της χώρας ανακάλεσε μια προηγούμενη απόφαση υπέρ του Ανδρέα Γεωργίου, σε μια υπόθεση που δημιουργεί εντάσεις ανάμεσα στην Ελλάδ και τους δανειστές της.
Την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε ότι η εκτελεστική εξουσία δεν σχολίασε τις δικαστικές διαδικασίες στα κράτη μέλη της ΕΕ.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η Επιτροπή είχε δηλώσει σαφώς τις απόψεις της σχετικά με την αξιοπιστία και την ακρίβεια των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ κατά την περίοδο 2010-2015.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης