Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πιθανή μια μερική στάση πληρωμών στις 2 Οκτωβρίου 2017, εκτιμά think tank

ΗΠΑ: Πιθανή μια μερική στάση πληρωμών στις 2 Οκτωβρίου 2017, εκτιμά think tank
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενδέχεται να μην έχει αρκετά χρήματα για να πληρώσει όλους τους λογαριασμούς της, προειδοποίησε το Bipartisan Policy Center
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενδέχεται να μην έχει αρκετά χρήματα για να πληρώσει όλους τους λογαριασμούς της στις 2 Οκτωβρίου 2017, εάν η Ουάσινγκτον δεν αυξήσει το ανώτατο όριο στον ομοσπονδιακό δανεισμό, προειδοποίησε σήμερα (24/8/2017) το think tank Bipartisan Policy Center.
Σύμφωνα με το Bipartisan Policy Centre, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών μπορεί να μην έχει αρκετά χρήματα εκείνη την ημέρα για να πραγματοποιήσει πληρωμή ύψους περίπου 80 δισ. δολ. σε ένα στρατιωτικό συνταξιοδοτικό ταμείο.
Στερεύοντας από μετρητά στις 2 Οκτωβρίου, θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει την κυβέρνηση να καθυστερήσει τις πληρωμές που οφείλονται εκείνη την ημέρα σε παροχές κοινωνικής ασφάλισης και στρατιωτικές αποδοχές, πρόσθεσε το BPC.
Η έκθεση του think tank, την οποία επικαλείται το «Reuters», υπογραμμίζει το επείγον που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Trump να συνεργαστεί με το Κογκρέσο για να αυξήσει το όριο των 19,8 τρισ. δολ. της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για δανεισμό.
Η αθέτηση πληρωμών θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια χρηματοπιστωτική αναταραχή και να πλήξει την οικονομία των ΗΠΑ, οδηγώντας ενδεχομένως σε ύφεση.
Η Fitch προειδοποίησε χθες ότι η κορυφαία αξιολόγηση «ΑΑΑ» των ΗΠΑ βρίσκεται σε κίνδυνο.
«Η 2η Οκτωβρίου είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη μέρα για τα ομοσπονδιακά οικονομικά», αναφέρεται στην έκθεση του Bipartisan Policy Centre.
Η απώλεια της δυνατότητας δανεισμού στις 2 Οκτωβρίου θα σήμαινε ότι δεν θα καταβληθεί περίπου το 23% των κεφαλαίων που χρωστά η αμερικανική κυβέρνηση αυτόν τον μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης