Τελευταία Νέα
Διεθνή

Constancio (ΕΚΤ): Πιο ανθεκτική στα σοκ η Ευρωζώνη - Παραμένουν οι προκλήσεις για πληθωρισμό, ανεργία

tags :
Constancio (ΕΚΤ): Πιο ανθεκτική στα σοκ η Ευρωζώνη - Παραμένουν οι προκλήσεις για πληθωρισμό, ανεργία
H Ευρωζώνη είναι πλέον πιο ανθεκτική στα σοκ, λόγω της προόδου που έχουν σημειώσει οι χώρες στην περιφέρεια της Ευρωζωνης
Για ισχυροποίηση της ανάκαμψης της οικονομίας στην Ευρωζώνη έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Vitor Constancio, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Φόρουμ «Αμπροζέτι», το οποίο διεξάγεται στη «Villa d'Este» στη λίμνη του Κόμο.
H Ευρωζώνη είναι πλέον πιο ανθεκτική στα σοκ, λόγω της προόδου που έχουν σημειώσει οι χώρες στην περιφέρεια της Ευρωζωνης, υπογράμμισε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ.
Προειδοποίησε ωστόσο ότι παραμένουν οι δυσκολίες αναφορικά με την επιστροφή του πληθωρισμού και της ανεργίας στην κανονικότητα.
Τόνισε επίσης ότι οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες ενδέχεται να επιδεινωθούν ανά πάσα στιγμή.
«Η αυξανόμενη αβεβαιότητα που περιβάλλει την ένταση της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας, ιδιαίτερα αυτής των ΗΠΑ, καθιστά δυσκολότερη την ομαλοποίηση των επιπέδων του πληθωρισμού και της ανεργίας στην Ευρωζώνη», σημείωσε.
«Η φάση μίας ισχυρής παγκόσμιας αύξησης των τιμών που φαινόταν πιθανή στην αρχή του έτους, δεν πραγματοποιήθηκε. Συνεπώς, το έργο της ομαλοποίησης του πληθωρισμού και της ανεργίας σε αποδεκτά επίπεδα συνεχίζει να είναι δύσκολο», υπογράμμισε ο Constancio.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης