Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονες διακυμάνσεις εμφανίζει σήμερα (1/9) η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου - Στα 1,1863 δολάρια το κοινό νόμισμα

Έντονες διακυμάνσεις εμφανίζει σήμερα (1/9) η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου - Στα 1,1863 δολάρια το κοινό νόμισμα
Την ερχόμενη εβδομάδα η ΕΚΤ θα δημοσιοποιήσει τις αναθεωρημένες της προβλέψεις για την ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς και την απόφασή της για τα επιτόκια
Έντονες διακυμάνσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου.
Το δολάριο αρχικώς υποχώρησε έως τα 1,1980 έναντι του ευρώ μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, καθώς η αύξηση των θέσεων εργασίας τον Αύγουστο ήταν κατώτερη των προσδοκιών της αγοράς.
Ωστόσο, στη συνέχεια το ευρώ υποχώρησε, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα (17:40 ώρα Ελλάδος) στα 1,1863 δολάρια.
Το κλίμα για το ευρώ αντιστράφηκε μετά τη δημοσίευση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν προτίθεται να ανοίξει τα χαρτιά της για το πώς θα κινηθεί μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, πριν από τον Δεκέμβριο, οπότε και είναι προγραμματισμένη η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου προγράμματος.
Την ερχόμενη εβδομάδα πάντως, η ΕΚΤ αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις αναθεωρημένες της προβλέψεις για την ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς και την απόφασή της για τα επιτόκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης