Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήρεμη και συγκροτημένη η καγκελάριος Merkel στο προεκλογικό debate στην Γερμανία - Επιθετικός ο Schulz

Ήρεμη και συγκροτημένη η καγκελάριος Merkel στο προεκλογικό debate στην Γερμανία - Επιθετικός ο Schulz
Και οι δύο υποψήφιοι για την καγκελαρία τόνισαν οτι η Τουρκία έχασε το τρένο για την ένταξή της στην ΕΕ
Σε εξέλιξη είναι το μοναδικό debate που θα διεξαχθεί ανάμεσα στην καγκελάριο Merkel και τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών M. Schulz εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου.
Ένα από τα βασικά σημεία της τηλεμαχίες ήταν οι σχέσεις της Γερμανίας και κατ’ επέκταση της ΕΕ με την Τουρκία με τον επικεφαλής του SPD να δηλώνει ξεκάθαρα ότι «εάν εκλεγεί καγκελάριος θα ζητήσει από τις Βρυξέλες να διακόψουν τις ενταξιακές συνομιλίες της Τουρκίας αλλά κι αυτές που αφορούν την τελωνειακή της ένταξη».
Η Tουρκία ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές, δήλωσε ο υποψήφιος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών ξεκαθαρίζοντας ότι εάν νικήσει στις εκλογές «θα βάλει οριστικά φρένο στην ενταξιακή πορεία της χώρας» που, όπως τόνισε, παραβιάζει και τη συμφωνία για το προσφυγικό.
Παρόμοια φέρεται να είναι και η θέση της A. Merkel με την υποψήφια των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) να εκτιμά πως η «πόρτα της ΕΕ έκλεισε για την Τουρκία η οποία δεν θα ενταχθεί ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Στην τηλεμαχία ξεχώρισαν και οι προσωπικότητες των δύο ηγετών καθώς ο Schulz εμφανίζεται πιο δυναμικός και επιθετικός ενώ η καγκελάριος Merkel, έχοντας εξασφαλίσει την επικράτησή της, δείχνει πιο ήρεμη και συγκροτημένη παρά τη σφοδρή επίθεση που δέχθηκε για την πολιτική της στο προσφυγικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης