Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουλάχιστον 58 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό 8,1 Ρίχτερ στο νότιο Μεξικό

tags :
Τουλάχιστον 58 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό 8,1 Ρίχτερ στο νότιο Μεξικό
Πρόκειται για την ισχυρότερη σεισμική δόνηση από το 1985
(upd8) Τουλάχιστον 58 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μεξικό από τον ισχυρότερο σεισμό (8,1 Ρίχτερ) που έχει σημειωθεί στη χώρα εδώ και έναν αιώνα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών.
Αρχικά το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ είχε αναφέρει ότι ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 8 Ρίχτερ, αν και άλλες εκτιμήσεις έκαναν λόγο ακόμα και για 8,4 Ρίχτερ.
Πρόκειται για τη ισχυρότερη σεισμική δόνηση από το 1985.
Όπως αναφέρεται το επίκεντρο της εντοπίζεται 165 χιλιόμετρα δυτικά της Tapachula, στη νότια επαρχία των Τσιάπας, ανοιχτά των ακτών του Μεξικού στην πλευρά του Ειρηνικού κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα.
Το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα 20 χιλιόμετρα.



Λόγω του ότι το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στη θάλασσα, ενεργοποίησε το μηχανισμός έκδοσης προειδοποίησης για τσουνάμι στις ακτές του Μεξικού, της Γουατεμάλας, του Ελ Σαλβαδόρ, της Νικαράγουας, της Κόστα Ρίκα, του Παναμά και της Ονδούρας.
Ήδη αναφορές κάνουν λόγο ακόμα και για τσουνάμι τριών μέτρων στις ακτές του Μεξικό αλλά και για κύματα ύψους έως και 1 μέτρου στις ακτές του Ισημερινού, των νήσων Κουκ, της Γουατεμάλας, του Κιριμπάτι και της Γαλλικής Πολυνησίας.
Η δόνηση έγινε αισθητή ακόμα και στην πρωτεύουσα Μέξικο Σίτι και όπως αναφέρεται ήταν τόσο ισχυρή που προκάλεσε πανικό στους κατοίκους, οι οποίοι υπό τον φόβο κατάρρευσης κτηρίων βγήκαν στους δρόμους.
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι υπάρχουν σοβαρότατες ζημιές σε διάφορα σημεία του νότιου Μεξικό, ενώ αναφέρεται και η κατάρρευση ξενοδοχείου στην Οαχάκα.



(πρώτη ενημέρωση Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 08:30)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης