Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκωτία: Να μην υποστηρίξει το νομοσχέδιο Brexit, ζητά η κυβέρνηση από το κοινοβούλιο

Σκωτία: Να μην υποστηρίξει το νομοσχέδιο Brexit, ζητά η κυβέρνηση από το κοινοβούλιο
Φόβοι ότι το νομοσχέδιο θα αποδυναμώσει τις εξουσίες της χώρας
Να αρνηθεί τη συγκατάθεσή του στο νομοσχέδιο για την απόσυρση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνέστησε σήμερα (12/9/2017) η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Σκωτίας στο κοινοβούλιο της χώρας στο Holyrood, με το σκεπτικό ότι θα αποδυναμώσει τις εξουσίες της χώρας.
Η έγκριση των αποκεντρωμένων κοινοβουλίων δεν αποτελεί βέτο στη διαδικασία του Brexit, ωστόσο θα εντείνει περαιτέρω τη θεσμική ένταση της Βρετανίας, αναγκάζοντας την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να αγνοήσει την εκφρασμένη επιθυμία των αποκεντρωμένων οργάνων.
«Μαζί με την κυβέρνηση της Ουαλίας, η κυβέρνηση της Σκωτίας δεν μπορεί να συστήσει στο κοινοβούλιο να δώσει τη συγκατάθεσή του στο νομοσχέδιο όπως έχει διαμορφωθεί», αναφέρει έγγραφο που υποβλήθηκε στο σκωτσέζικο κοινοβούλιο.
Η πρώτη υπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, υποστηρίζει ότι το Brexit, όπως έχει προταθεί, αντιτίθεται στη συμφωνία της αποκέντρωσης, η οποία επιτρέπει στο Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και το Μπέλφαστ να νομοθετούν για εσωτερικές πολιτικές, όπως η υγεία και η εκπαίδευση.
Η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία ψήφισαν για να παραμείνουν στην Ε.Ε. τον Ιούνιο του 2016, ενώ η Αγγλία και η Ουαλία ψήφισαν υπέρ της εξόδου.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης