Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Φουντώνει» η μάχη για τη διαδοχή της Yellen στην προεδρία της Fed – Συναντήσεις Trump με υποψήφιους

«Φουντώνει» η μάχη για τη διαδοχή της Yellen στην προεδρία της Fed – Συναντήσεις Trump με υποψήφιους
Επικρατέστερος θεωρείται ο Kevin Warsh, ο οποίος έχει θητεύσει και στο παρελθόν στη Fed
Με τον πρώην στέλεχος τη Federal Reserve, Kevin Warsh, φέρεται ότι έχει συναντηθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Trump αλλά και ο υπουργός Οικονομικών, S. Mnuchin καθώς εξετάζουν ποιος θα μπορούσε να είναι ο αντικαταστάτης της Janet Yellen στην προεδρία της Fed.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal ο Warsh «αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία επιλογής προέδρου στη Fed, με τη διαδικασία επιλογής να πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους».
Ο Warsh υπήρξε στο παρελθόν κυβερνήτης της Fed και μέλος του Strategic and Policy Forum, ενός ομίλου στο οποίο συμμετείχαν κορυφαία στελέχη των αμερικανικών επιχειρήσεων, που διαλύθηκε, όμως, τον Αύγουστο καθώς αρκετά από τα μέλη του αποχώρησαν λόγω ρατσιστικών σχολίων που είχε κάνει ο Trump.
Υπήρξε, επίσης, οικονομικός σύμβουλος, το 2016,  του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Jeb Bush.
Σημειώνεται ότι είναι παντρεμένος με την Jane Lauder, την εγγονή (και φυσικά κληρονόμο) της Estee Lauder.
Ο πεθερός του Ron Lauder, είναι ένας από τους πιο δραστήριους lobbyist στην Ουάσιγκτον και σύμφωνα με τη Wall Street Journal ασκεί ισχυρές πιέσεις στον Trump προκειμένου να προσφέρει στον Warsh τη θέση του προέδρου της Fed.
Επιπρόσθετα ο Warsh συγκαταλέγεται μεταξύ ορισμένων από τους πιο σκληρούς επικριτές της τρέχουσας νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί η Fed.
Πέραν του Warsh και σύμφωνα πάντα με τη Wall Street Journal, οι Trump και Mnuchin συναντήθηκαν, επίσης, με τους John Taylor (οικονομολόγος στο Stanford University) και John Allison (πρώην διευθύνων σύμβουλος της BB&T Bank).
Σύμφωνα πάντως με το PredictIt, οι πιθανότητες του Warsh (όπως αποδεικνύει και ο παρακάτω πίνακας) για να αναλάβει τα ηνία της Fed πραγματικά εκτοξεύθηκαν, μετά τη διαρροή της συνάντησής του με τους Trump και Mnuchin.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης