Τελευταία Νέα
Διεθνή

Warren Buffett: Αυτοί είναι οι τρεις άνθρωποι στους οποίους οφείλω ό,τι πέτυχα στη ζωή μου

tags :
Warren Buffett: Αυτοί είναι οι τρεις άνθρωποι στους οποίους οφείλω ό,τι πέτυχα στη ζωή μου
Ποιοι είναι οι άνθρωποι που «έφτιαξαν» τον πλέον επιτυχημένο επενδυτή της υφηλίου
Τους τρεις ανθρώπους που «χάραξαν» τη ζωή του και τον έμαθαν τα πάντα, ο καθένας σε διαφορετικό τομέα, σπεύδει να κατονομάσει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και επιχειρηματίας, Warren Buffett, μιλώντας στο Forbes.
Πρόκειται για τον πατέρα του, Howard H. Buffett, την πρώτη σύζυγό του Susan Buffett και τον Benjamin Graham, καθηγητή του στο Columbia Business School.
Ο Buffett εξηγεί πώς ο καθένας εξ αυτών των ανθρώπων, τον δίδαξαν κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Ο πρώτος δάσκαλος: Howard H. Buffet

Ο Buffett εξομολογείται στο Forbes ότι ο καλύτερος δάσκαλος που είχε στη ζωή του ήταν ο πατέρας του, Howard Homan Buffett.
«Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει ποτέ είναι αυτή που μου είπε ο πατέρας μου: Χρειάζονται 20 χρόνια για να κτήσεις την υπόληψή σου και μόλις 20 λεπτά για να τη χάσεις».
Όπως εξηγεί ο πατέρας του δραστηριοποιούνταν στις επενδύσεις και ήταν λάτρης των βιβλίων, κάτι που «πέρασε» και στον γιό του.
«Υποθέτω ότι εάν ήταν πωλητής παπουτσιών, αυτό θα γινόμουν και εγώ.
Θυμάμαι ότι πήγαινα τα Σάββατα στο γραφείο του  και καθόμουν και διάβαζα βιβλία», προσθέτει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ντοκιμαντέρ του HBO υπό τον τίτλο «Becoming Warren Buffett», ο ίδιος είχε δηλώσει ότι «το καλύτερο δώρο που μου έκανε η ζωή ήταν ο πατέρας μου».

Η καλύτερη σύζυγος: Susan Buffett

Ο δεύτερος δάσκαλός του δεν είναι άλλος από την πρώτη του σύζυγο, Susan Buffett, η οποία, όπως αποκαλύπτει, του έμαθε πάρα πολλά για τις επενδύσεις.
«Ήμουν ένας ετεροβαρής χαρακτήρας.
Μου έμαθε να είμαι ισορροπημένος», εξηγεί.
Ήταν παντρεμένος με τη Susan Buffett έως τον θάνατό της το 2004.
Ήταν η 17η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, κορυφαίο στέλεχος της Berkshire Hathaway και πρόεδρος του Buffett Foundation.
«Είναι τεράστιο πλεονέκτημα, σε προσωπικό επίπεδο, να έχεις έναν υπέροχο σύντροφο.
Ιδιαίτερα μία υπέροχη σύζυγο. Αυτό είναι σημαντικό σε έναν γάμο, καθώς είναι μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που λαμβάνεις στη ζωή σου.
Μπορεί να μην έχεις λόγο για το που ή από ποιους γεννιέσαι και πως μεγαλώνεις, αλλά από εσένα εξαρτάται ποιον διαλέγεις να παντρευτείς.
Αυτός που επιλέγεις να παντρευτείς, η ύψιστη σχέση σου, συμβάλει τα μέγιστα στην ευτυχία σου στη ζωή και στην επιτυχία του και εγώ ήμουν τυχερός.
Σαφώς αξίζει να πετυχαίνεις κάτι στη ζωή όταν το πράττεις μαζί με έναν σύντροφο», δηλώνει ο Buffett.

Ο εμπνευσμένος καθηγητής:  Benjamin Graham

Ο Benjamin Graham, θεωρείται ο πατέρας των επενδύσεων αξίας (value investing) και ήταν καθηγητής του Buffett στο Columbia Business School.
«Ο Ben Graham ήταν ο άνθρωπος που μου έδειξε τον δρόμο που ακολουθώ εδώ και τόσα χρόνια», ξεκαθαρίζει ο Buffett.
Όπως λέει σε ηλικία 19 ετών διάβασε το βιβλίο «Ο Έξυπνος Επενδυτής» («The Intelligent Investor») του Graham και από τότε το έχει ξαναδιαβάσει αρκετές φορές.
«Ο Ben ήταν ένας υπέροχος δάσκαλος.
Ήταν απόλυτα φυσικός και μας ενέπνεε.
Ήταν αυτός που διαμόρφωσε την επαγγελματική μου ζωή.
Αυτός μου έμαθε τους δύο κανόνες των επενδύσεων: Ο πρώτος είναι «πρόσεχε, μην χάνεις λεφτά» και ο δεύτερος «να θυμάσαι τον πρώτο κανόνα»», αποκάλυψε ο μεγαλοεπενδυτής μιλώντας στο HBO.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης