Τελευταία Νέα
Διεθνή

CLSA: Ο βασικός αντίπαλος του κυβερνώντος κόμματος στην Ιαπωνία στην πραγματικότητα είναι ακροδεξιός

CLSA: Ο βασικός αντίπαλος του κυβερνώντος κόμματος στην Ιαπωνία στην πραγματικότητα είναι ακροδεξιός
Τον προηγούμενο μήνα (Σεπτέμβριος 2017) ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφαση του για πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο του 2017
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, έχει έρθει αντιμέτωπος με έναν νέο αντίπαλο, ο οποίος δημιουργεί αναταραχή πριν τις πρόωρες εκλογές του Οκτωβρίου: το νέο νεοσυσταθέν «Κόμμα της Ελπίδας» με επικεφαλής τη δημοφιλή κυβερνήτη του Τόκιο.
Ωστόσο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του νέου κόμματος, σύμφωνα με τον Nicholas Smith της CLSA, είναι πως είναι ακροδεξιό.
Νομίζω ότι αυτό που έχουμε είναι μια μάχη μεταξύ ενός δεξιού κινήματος και ενός ακροδεξιού και η ακροδεξιά είναι η Yuriko Koike.
Νομίζω ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης την έχουν σκιαγραφήσει -επειδή είναι γυναίκα- σαν είναι φιλελεύθερη.
Ε λοιπόν δεν είναι» επισημαίνει ο Smith στο CNBC.
Βεβαίως, το Κόμμα της Ελπίδας δεν έχει δεσμευτεί ρητά για πολιτικές στάσεις που αντικατοπτρίζουν εκείνες των ακροδεξιών κομμάτων που έχουν αποκτήσει πρόσφατα δυναμική σε άλλα μέρη του κόσμου.
Για παράδειγμα το γερμανικό AfD είδε τα ποσοστά του να αυξάνονται λόγω των θέσεων για την Ευρώπη και τη μετανάστευση αλλά και την εθνικιστική στάση που τήρησε κατά την προεκλογική περίοδο.
Αλλά κάποιο θεωρούν ήδη τη σημερινή κυβερνήτη του Τόκιο λαϊκίστρια, που είναι συχνά ένας ευφημισμός για έναν ακροδεξιό πολιτικό.
Η Koike έχει συγκεντρώσει σημαντική στήριξη υποσχόμενη ότι θα απομακρυνθεί από την πυρηνική ενέργεια και ότι θα σταματήσει τις αυξήσεις των φόρων κατανάλωσης.
Με τον Abe και την Keiko να κλίνουν προς τα δεξιά, η βασική διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων είναι η αύξηση του φόρου κατανάλωσης, είπε ο Sayuri Shirai καθηγητής στο Keio University.
Ωστόσο, ενώ ο Abe είπε ότι θα μπορούσε να αυξήσει τους φόρους, δεν είναι ασαφές ότι θα τηρήσει τα λεγόμενα του, είπε ο Smith.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης