Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεχνολογία blockchain για εμπορικές συναλλαγές από UBS και IBM

Τεχνολογία blockchain για εμπορικές συναλλαγές από UBS και IBM
Η IBM συνεργάζεται επίσης με την Nestle, την Unilever, την Wal-Mart και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων και λιανικής, σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για την παρακολούθηση των αλυσίδων τροφίμων
Η Commerzbank, η Bank of Montreal, η Erste Group Bank και η CaixaBank, προσχώρησαν στην πρωτοβουλία της UBS και της IBM, που αποσκοπεί στην δημιουργία τεχνολογίας blockchain, για την χρηματοδότηση εμπορικών συναλλαγών.
Η πλατφόρμα Batavia θα βοηθήσει τις τράπεζες και τους πελάτες τους, να αυτοματοποιήσουν τη διαδικασία χρηματοδότησης εμπορικών συναλλαγών, η οποία παραμένει ακόμα χειροκίνητη και απαιτεί πολλά έγγραφα, σύμφωνα με τις τράπεζες.
Στον τομέα του εμπορίου, οι τράπεζες παρέχουν χρηματοδότηση και άλλες υπηρεσίες σε εισαγωγείς και εξαγωγείς για να διευκολύνουν το εμπόριο.
Μεταξύ άλλων, η Batavia θα επιτρέψει στα συμβαλλόμενα μέρη να παρακολουθούν μία συναλλαγή, από τη στιγμή που μία παραγγελία φεύγει από ένα λιμάνι, μέχρι να φτάσει στον προορισμό του.
Η τεχνολογία blockchain, που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά με το Bitcoin, είναι ένα κοινό μητρώο δεδομένων που διατηρείται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και όχι από κάποια κεντρική αρχή.
Τα τελευταία χρόνια, οι τράπεζες έχουν επενδύσει εκατομμύρια δολάρια στην προσαρμογή της τεχνολογίας, για να εκτελέσουν μερικές από τις μεγάλες και περίπλοκες διαδικασίες στα δεδομένα τους.
Οι τράπεζες συνεργάζονται και δημιουργούν κοινοπραξίες για την ανάπτυξη της τεχνολογίας.
"Η χρηματοδότηση των εμπορικών συναλλαγών είναι μια τέλεια περίπτωση χρήσης, επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί συμμετέχοντες σε ένα εμπορικό οικοσύστημα, ειδικά όταν μιλάμε για το παγκόσμιο εμπόριο", δήλωσε σε συνέντευξή του η Marie Wieck, διευθυντής της IBM Blockchain.
Ένας πιλοτικό πρόγραμμα αναμένεται να εφαρμοστεί το πρώτο 3μηνο του 2018, δήλωσε η Wieck.
Το έργο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2016.
Η πλατφόρμα θα χρησιμοποιεί επίσης τα αποκαλούμενα έξυπνα συμβόλαια ή προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών blockchain, που αυτομάτως επιβάλλουν τους όρους μιας συμφωνίας.
Για παράδειγμα, η πλατφόρμα θα αποδεσμεύσει τις πληρωμές για μία συναλλαγή, σε κάθε στάδιο της εμπορικής διαδικασίας.
Ενώ ο κλάδος χρηματοδότησης συνεχίζει να πειραματίζεται με τη blockchain τεχνολογία, είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο.
Η IBM συνεργάζεται επίσης με την Nestle, την Unilever, την Wal-Mart και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων και λιανικής, σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για την παρακολούθηση των αλυσίδων τροφίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης