Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μεταναστευτικό κι όχι η οικονομία θα κρίνει το αποτέλεσμα των αυριανών (16/10) εκλογών στην Αυστρία

Το μεταναστευτικό κι όχι η οικονομία θα κρίνει το αποτέλεσμα των αυριανών (16/10) εκλογών στην Αυστρία
Μετά την εντυπωσιακή άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία και η Αυστρία φαίνεται ότι ακολουθεί τον ίδιο δρόμο 
Ο 31χρονος υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας και επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος αναμένεται να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας μετά τις αυριανές (15/10) βουλευτικές εκλογές.
Αυτό τουλάχιστον προβλέπουν οι δημοσκοπήσει γεγονός που εάν αποδειχθεί τότε ο Sebastian Kurz αναμένεται να είναι ο νεώτερος ηγέτης παγκοσμίως.
Το Bloomberg σχολιάζει μάλιστα ότι ο Kurz αναμένεται να συνάψει συνεργασία με το ακροδεξιό κόμμα FPO του Heinz-Christian Strache βάζοντας τέλος σε δεκαετίες διακυβέρνησης της χώρας από τους Σοσιαλδημοκράτες οι οποίοι αν και αναβίωσαν την οικονομία φαίνεται ότι θα χάσουν την εξουσία λόγο του μεταναστευτικού.


«Οι πολίτες ανησυχούν για το μέλλον τους και το ρόλο του ευρώ σε αυτό» υποστήριξε ο Christoph Hofinger, επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων SORA.
Μετά την εντυπωσιακή άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία και η Αυστρία φαίνεται ότι ακολουθεί τον ίδιο δρόμο καθώς όπως όλα δείχνουν το ακροδεξιό κόμμα θα μετέχει στην επόμενη κυβέρνηση.
Κι αυτό γιατί οι αυστριακοί δεν θα πάνε αύριο (16/10) στις κάλπες αναζητώντας τον ηγέτη που θα βελτιώσει την οικονομία και την ποιότητα της ζωής τους, καθώς η σημερινή κυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών κατάφερε να πετύχει σηαμντική ανάκαμψη της οικονπομίας τα τελευταία 6 χρόνια, αλλά αυτόν που θα κρατήσει τους μετανάστες μακριά από την Αυστρία.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης