Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Επιταχύνθηκε η ανάπτυξη της οικονομίας το γ΄ τρίμηνο 2017 στο 0,4%

Μ. Βρετανία: Επιταχύνθηκε η ανάπτυξη της οικονομίας το γ΄ τρίμηνο 2017 στο 0,4%
Τα αποτελέσματα ενδέχεται να ενισχύσουν τις πιθανότητες η Τράπεζα της Αγγλίας να αυξήσει τα επιτόκιά της κατά την ερχόμενη εβδομάδα
Απροσδόκητη άνοδο κατέγραψε η οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας για το τρίτο τρίμηνο του 2017, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, γεγονός που ενδέχεται να ενισχύσει τις πιθανότητες η Τράπεζα της Αγγλίας να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων κατά τη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε στο 0,4% για το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, έναντι ανάπτυξης 0,3% κατά τα δύο πρώτα τρίμηνα του τρέχοντος έτους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν να μην υπάρξει κάποια μεταβολή σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα.
Καθοριστικό ρόλο στη σχετική άνοδο διαδραμάτισε ο κλάδος των υπηρεσιών, ο οποίος ενισχύθηκε σημαντικά κατά το προηγούμενο διάστημα, ενώ ανοδικά κινήθηκε και ο κατασκευαστικός κλάδος, λόγω της παραγωγής οχημάτων.
Παράλληλα, σημαντική άνοδο κατέγραψε και η βιομηχανική παραγωγή τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο, ισοσταθμίζοντας την πτώση που καταγράφηκε στην κατασκευαστική παραγωγή.
Την επόμενη Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, η Τράπεζα της Αγγλίας πραγματοποιεί την προγραμματισμένη της συνεδρίαση, με το ενδεχόμενο να υπάρξει άνοδος στα επιτόκια να είναι αυξημένο.
Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση των παραπάνω στοιχείων, η στερλίνα ενισχύεται κατά +0,24% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 1,316 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης