Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικά συνεχίζει το ευρώ μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την Ευρωζώνη - Στα 1,1636 δολ.

tags :
Πτωτικά συνεχίζει το ευρώ μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την Ευρωζώνη - Στα 1,1636 δολ.
Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης επιβραδύνθηκε στο γ΄τρίμηνο του 2017, ενώ ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 1,4%
Πτωτικά συνεχίζει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ, τον πληθωρισμό και την ανεργία στην Ευρωζώνη.
Το ευρώ υποχωρούσε 0,14% στα 1,1636 δολ.
Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης επιβραδύνθηκε στο γ΄τρίμηνο του 2017, ενώ ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 1,4%, χαμηλότερα των εκτιμήσεων.
Σε χαμηλά 9 ετών υποχώρησε η ανεργία τον Σεπτέμβριο, με τον δείκτη στο 8,9%.
Ελαφριά επιβράδυνση κατέγραψε η ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης το τρίτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (31/10) στοιχεία της Eurostat, με τα αποτελέσματα ωστόσο να κρίνονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,6% σε τριμηνιαία βάση, έναντι ανάπτυξης 0,7% που καταγράφηκε για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου του 2017.
Παράλληλα, σε ετήσια βάση, η οικονομία του ενιαίου νομίσματος αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,5% την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η αύξηση να διαμορφωθεί στο 2,4%.
Καθοριστικό ρόλο για τη σχετική άνοδο διαδραμάτισε η Γαλλία, η οικονομία της οποίας ενισχύθηκε κατά 0,5% σε τριμηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που ο ετήσιος ρυθμός διαμορφώθηκε στο 2,2%, με την Insee να αναθεωρεί επί τα βελτίω και τα αποτελέσματα του προηγούμενου τριμήνου στο 0,6% έναντι 0,5% προηγουμένως.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Eurostat ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 0,6% σε τριμηνιαία βάση, με την ετήσια ανάπτυξη να διαμορφώνεται επίσης στο 2,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης