Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Μόλις ένας στους επτά Καταλανούς βλέπει ανεξαρτησία στο τέλος της διαμάχης με τη Μαδρίτη

Ισπανία: Μόλις ένας στους επτά Καταλανούς βλέπει ανεξαρτησία στο τέλος της διαμάχης με τη Μαδρίτη
Τα δύο τρίτα των Καταλανών εκτιμούν πως θα υπάρξουν συνέπειες στην καταλανική οικονομία
Μόλις ένας στους επτά Καταλανούς βλέπει ανεξαρτησία στο τέλος της πολιτικής διαμάχης με της Μαδρίτη σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η ισπανική εφημερίδα La Vanguardia.
Βάσει της ίδιας έρευνας, το 67% των Καταλανών υποστηρίζει ότι η οικονομία της Καταλονίας έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα από τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων, σε αντίθεση με το 29% που υποστηρίζει ότι δεν έχει υπάρξει κάποια αρνητική εξέλιξη στην καταλανική οικονομία.
Η δημοσκόπηση άλλωστε αποδεικνύει την εικόνα διχασμού στην καταλανική κοινωνία.
Οι πολίτες που τάσσονται υπέρ των κομμάτων που επιθυμούν την ανεξαρτησία αναφέρουν σε ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 40% με 60% πως δεν υπάρχει καμία επίπτωση στην τοπική οικονομία λόγω των πολιτικών εξελίξεων σε αντίθεση με τους πολίτες που τάσσονται υπέρ της ενότητας με την Ισπανία, οι οποίοι σε ποσοστό άνω του 90% αναφέρουν πως η καταλανική οικονομία έχει πληγεί από τις τελευταίες εξελίξεις.
Οι διαφορετικές εκτιμήσεις αποτιμώνται και στις επιπτώσεις από την φυγή επιχειρήσεων ή τραπεζών από την Καταλονία.
Το 60% με 70% των πολιτών που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας, υποστηρίζουν ότι η φυγή επιχειρήσεων και τραπεζών θα επηρεάσουν ελάχιστα έως καθόλου την οικονομία ενώ το 55% με 60% των πολιτών που ψηφίζουν κόμματα που επιθυμούν την ενότητα με την Ισπανία, υποστηρίζει πως θα υπάρξουν συνέπειες, οι οποίες θα φανούν και σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας θα κερδίσουν στις εκλογές που έχουν προκηρυχθεί στην Καταλονία στις 21/12 αν και το πιθανότερο είναι να μην κερδίσουν την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή προκειμένου να προχωρήσει το αίτημα της απόσχισης.
Επίσης, δεν καταγράφεται αισιοδοξία ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων της Βαρκελώνης με τη Μαδρίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης