Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Broadcom προσφέρει 103 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Qualcomm

tags :
Η Broadcom προσφέρει 103 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Qualcomm
H κατασκευάστρια τσιπ Broadcom ανακοίνωσε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 ότι προτίθεται να αγοράσει την ανταγωνίστρια Qualcomm για 103 δισ. δολάρια, καθώς θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά κινητών τηλεφώνων, θέτοντας τον τόνο για μία από τις μεγαλύτερες διαμάχες εξαγοράς.
Η Qualcomm δήλωσε ότι θα επανεξετάσει την πρόταση και θα ενεργήσει προς το συμφέρον των μετόχων της.
Η εταιρεία προτίθεται να απορρίψει την προσφορά ως πολύ χαμηλή ενώ υπάρχουν και ανησυχίες ότι μπορεί να πάρει υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα για να την εγκρίνει η επιτροπή, άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα, ανέφεραν στο Reuters.
Μία συμφωνία θα συγχωνεύσει δύο από τους μεγαλύτερες κατασκευάστριες μικρο-τσιπ για κινητά τηλέφωνα και θα αυξήσει τον ανταγωνισμό για την Intel, η οποία έχει διαφοροποιηθεί στην τεχνολογία smartphone από το πυγμάχό της στους υπολογιστές.
Η Broadcom προσέγγισε την Qualcomm το 2016 για μία ενδεχόμενη συγχώνευση.
Η Qualcomm είναι πιο ευάλωτη σε εξαγορά επειδή οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει λόγω της νομικής διαμάχης με την Apple, καθώς και ανησυχίες ότι ίσως χρειαστεί να αυξήσει τη δική της προσφορά ύψους 38 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της NXP Semiconductors NV που έκανε το 2016.
Συμπεριλαμβανομένου του χρέους, η προσφορά της Broadcom αποτιμά τη συναλλαγή στα 130 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης