Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Rupert Murdoch εξέφρασε ενδιαφέρον για την εξαγορά του CNN

tags :
Ο Rupert Murdoch εξέφρασε ενδιαφέρον για την εξαγορά του CNN
Ο Murdoch κάλεσε τον Stephenson δύο φορές στις 16 Μαίου και 8 Αυγούστου 2017 και στις δύο περιπτώσεις ρώτησε αν το CNN ήταν προς πώληση
Ο Rupert Murdoch τηλεφώνησε στον διευθύνοντα σύμβουλο της AT&T Randall Stephenson δύο φορές τους τελευταίους έξι μήνες και συζήτησε για το καλωδιακό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, όπως αναφέρει, επικαλούμενο πηγές το Reuters.
Σύμφωνα με μία από τις πηγές, ο 86χρονος πρόεδρος της Foxx εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει το CNN και στις δύο συνομιλίες.
Από την άλλη διαφορετική πηγή υποστήριξε ότι ο Murdoch δεν έδειξε "κανένα ενδιαφέρον" για την ιδιοκτησία του CNN.
Εκπρόσωποι 21Century Fox, της AT&T και της Time Warner, μητρικής του CNN, αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Η AT&T συμφώνησε να αγοράσει την Time Warner τον Οκτώβριο του 2016.
Η συμφωνία δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ανταγωνισμού.
Οι υπάλληλοι του Τμήματος Δικαιοσύνης συνέστησαν στην AT&T να πουλήσει είτε το κανάλι Direct TV είτε την Turner Broadcasting της Time Warner, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της το CNN, προκειμένου να αποκτήσει την έγκριση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.
Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, ο Stephenson είπε ότι δεν διέκρινε κανένα συμφέρον να πουληθεί το CNN και ότι ήταν έτοιμος να υπερασπιστεί τη συμφωνία ενώπιον του δικαστηρίου, εάν ήταν απαραίτητο.
Σύμφωνα με μία από τις πηγές, ο Murdoch κάλεσε τον Stephenson δύο φορές στις 16 Μαίου και 8 Αυγούστου 2017 και στις δύο περιπτώσεις ρώτησε αν το CNN ήταν προς πώληση.
Ο Stephenson απάντησε και τις δύο φορές ότι το κανάλι δεν ήταν διαθέσιμο προς πώληση, σύμφωνα με την πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης