Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανία): Οι συνομιλίες για το Brexit θα προχωρήσουν κανονικά, ακόμα και χωρίς οικονομική συμφωνία

Davis (Βρετανία): Οι συνομιλίες για το Brexit θα προχωρήσουν κανονικά, ακόμα και χωρίς οικονομική συμφωνία
Ο βρετανός υπουργός υποστήριξε ότι το ζήτημα της οικονομικής συμφωνίας θα διευθετηθεί σε επόμενη φάση των συνομιλιών
Τη θέση ότι η ΕΕ και η Βρετανία συμφώνησαν οι συζητήσεις για το Brexit να συνεχιστούν, ακόμα και αν δεν υπάρχει κάποια οικονομική συμφωνία, διατύπωσε σήμερα (12/11) ο αρμόδιος βρετανός υπουργός David Davis, σημειώνοντας ότι οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση, όπου θα διευθετηθούν τα εμπορικά ζητήματα.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο δίκτυο Sky News, ο Davis δήλωσε ότι η Βρετανία συμφώνησε για τη συνέχεια των συνομιλιών που ζήτησε η ΕΕ, αφού πρώτα είχει ενημερώσει ότι δε θα υπάρξει από τώρα διευθέτηση του οικονομικού ζητήματος προκειμένου οι συζητήσεις να προχωρήσουν πέραν από το «πρώτο στάδιο».
«Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τις συνομιλίες, αλλά είπαμε στην ΕΕ να μην αναμένει ένα συγκεκριμένο νούμερο που θα αφορά τις οικονομικές διευθετήσεις κατά το τέλος της παρούσας φάσης», τόνισε ο Davis, προσθέτοντας ότι το Λονδίνο ανέφερε στις Βρυξέλλες ότι «θα φτάσουμε και σε αυτή τη διαδικασία, αλλά δεν θα υπάρξει κάποιο νούμερο πριν προχωρήσουμε στην επόμενη φάση».
Σημειώνεται ότι οι συζητήσεις για το Brexit αναμένεται να συνεχιστούν και την εβδομάδα που έρχεται, με τον ευρωπαίο διαπραγματευτή, Michel Barnier, να υποστηρίζει ότι «η μη επίτευξη συμφωνίας για το Brexit δεν είναι επιλογή, αλλά είναι μία πιθανότητα».
Σε ότι αφορά το εμπορικό κομμάτι της συμφωνίας, ο Barnier τόνισε πως το να παραμείνει η Βρετανία εντός της τελωνειακής ένωσης και της ενιαίας αγοράς «είναι μία υπόθεση εφικτή για εμάς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης