Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ν. Κορέας: Η Βόρεια Κορέα πρέπει να δείξει σημάδια αλλαγής

ΥΠΕΞ Ν. Κορέας: Η Βόρεια Κορέα πρέπει να δείξει σημάδια αλλαγής
Η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Kang Kyung-wha, δήλωσε ότι η Πιονγιάνγκ βρίσκεται σε ένα «χρονικό στρέβλωμα»
Ως μία χώρα που βρίσκεται μέσα σε ένα «χρονικό στρέβλωμα» χαρακτήρισε τη Βόρεια Κορέα η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Kang Kyung-wha, τονίζοντας ότι η Πιονγιάνγκ πρέπει να στείλει σημάδια αλλαγής.
Ειδικότερα, μέσω συνέντευξής της στο Bloomberg, η επικεφαλής τους νοτιοκορεατικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική χώρα τροφοδοτεί την παράνοια εντός αυτής, μέσω της προπαγάνδας αναφορικά με έναν εχθρικό κόσμο.
Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η Πιονγιάνγκ θα μπορούσε να εξασφαλίσει το μέλλον της θέτοντας τις βάσεις για συνομιλίες σχετικά με το πρόγραμμα των πυρηνικών της όπλων, το οποίο έχει αναχθεί πλέον σε μείζον ζήτημα για την παγκόσμια κοινότητα.
Τα σχόλια της Kang Kyung-wha έρχονται μόλις λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του αμερικανού ομολόγου της, Rex Tillerson, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι ΗΠΑ και η Βόρεια Κορέα θα μπορούσαν να διεξάγουν ορισμένες προκαταρκτικές συνομιλίες, προκειμένου να προχωρήσουν εν συνεχεία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Μπορώ να οραματιστώ τις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα να συμφωνούν στη διεξαγωγή συνομιλιών», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Tillerson, διευκρινίζοντας ότι δε θέλει να παρερμηνεύσει την αποχή δύο μηνών από πλευράς Πιονγιάνγκ από την τελευταία πυραυλική εκτόξευση.
«Θα αναζητούσα μία σχετική περίοδο ηρεμίας και μία ένδειξη από τον ίδιο τον Kim Jong Un ότι θα ήθελε να υπάρξει κάποιο είδος συνάντησης», υπογράμμισε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον διαθέστει «δύο με τρία κανάλια» μέσω από τα οποία μπορεί να στείλει μηνύματα στην Πιονγιάνγκ και να λάβει κάποια απάντηση.
Παράλληλα, διευρκίνησε ότι οι ΗΠΑ δε θα απειλούσαν τον Kim Jong Un εάν εγκατέλειπε τα πυρηνικά του όπλα, δηλώνοντας ότι «εάν οι βορειοκορεάτες θέλουν να ζήσουν υπό δικτατορικό καθεσώς, ας είναι έτσι, αλλά όταν παίρνει πυρηνικά όπλα, τότε τα πράγματα αλλάζουν για όλους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης