Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 6 εβδομάδων το ευρώ έναντι του δολαρίου - Αισιόδοξοι οι επενδυτές για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης

Σε υψηλά 6 εβδομάδων το ευρώ έναντι του δολαρίου - Αισιόδοξοι οι επενδυτές για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης
Το ευρώ καταγράφει την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών έναντι του αμερικανικού νομίσματος, γεγονός που συνιστά την καλύτερη επίδοσή του από τον Ιούλιο του 2017
Σε υψηλά έξι εβδομάδων σκαρφάλωσε σήμερα (24/11) το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, με τους επενδυτικές να εμφανίζονται αισιόδοξοι για τη δυναμική της ανάκαμψης στην Ευρωζώνης, μετά τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την τρέχουσα εβδομάδα.
Ειδικότερα, περί τις 12:02 μ.μ. το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης ενισχύεται κατά +0,17% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,1871 δολάρια, καταγράφοντας την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών, γεγονός που συνιστά την καλύτερη επίδοσή του από τον Ιούλιο του 2017.
Παρά το γεγονός ότι το ευρώ ξεκίνησε την εβδομάδα με απώλειες, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία, σημείωσε γρήγορα ανάκαμψη, λόγω των ισχυρών προοπτικών ανάπτυξης στην Ευρώπη και της συνεχόμενης εξασθένισης του δολαρίου.
«Χωρίς την πρόσφατη δέσμευση της ΕΚΤ να διατηρήσει τις αγορές QE μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του επόμενου έτους, το ευρώ πιθανότατα θα διαπραγματευόταν σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα», σημειώνει ο αναλυτής της MUFG, Lee Hardman, ο οποίος πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα κίνδυνοι για τις πολιτικές εξελίξεις, οι πιέσεις στο ευρώ θα παραμείνουν περιορισμένες.
Καθοριστικό ρόλο για τη σχετική άνοδο διαδραμάτισαν τα αποτελέσματα που αφορούν τους κλάδους μεταποίησης και υπηρεσιών στην Ευρωζώνη για τον τρέχον μήνα, όπου τα αποτελέσματα ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καταδεικνύοντας την ενίσχυση των προοπτικών ανάπτυξης στην Ευρώπη.
Παράλληλα, το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλά πέντε εβδομάδων έναντι των υπολοίπων ισχυρών νομισμάτων, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό την αργία των ΗΠΑ λόγω της γιορτής των Ευχαριστιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης