Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 2 μηνών το ευρώ έναντι του δολαρίου λόγω Γερμανίας - Στα 1,1938 δολ.

Σε υψηλά 2 μηνών το ευρώ έναντι του δολαρίου λόγω Γερμανίας - Στα 1,1938 δολ.
Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στη Γερμανία βρέθηκε σε επίπεδα ρεκόρ τον Νοέμβριο του 2017
Σε υψηλά δύο μηνών σκαρφάλωσε το ευρώ έναντι του δολαρίου, δεχόμενο ώθηση από το ισχυρό επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία και τις περιορισμένες ανησυχίες για την πολιτική αστάθεια στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Ειδικότερα, περί τις 10:26 π.μ. το ευρώ ενισχύεται κατά +0,05% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,938 δολ. ενώ προηγουμένωνς είχε αγγίξει ακόμα και τα 1,1946 δολ. την υψηλότερη τιμή του κατά τους τελευταίους δύο μήνες.
Παράλληλα, το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης έφτασε στα 133,24 γεν, την υψηλότερη τιμή του από τις 16 Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα σταθεροποιήθηκε έναντι της στερλίνας, στις 0,8978 στερλίνες, πλησιάζοντας στα υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος μήνα.
Την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στη Γερμανία βρέθηκε σε επίπεδα ρεκόρ για τον Νοέμβριο του 2017, δείγμα της ισχυρής ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.
Παράλληλα, τα θετικά στοιχεία ακολουθήσαν οι θετικές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, οι οποίες βοήθησαν στο να αμβλυνθούν οι ανησυχίες για την πολιτική αστάθεια των προηγούμενων ημερών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης