Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία προειδοποιεί για ένα σενάριο αποκάλυψης στην Κορεατική Χερσόνησο

Η Ρωσία προειδοποιεί για ένα σενάριο αποκάλυψης στην Κορεατική Χερσόνησο
Βόρεια και Νότια Κορέα αλληλοκατηγορούνται για διάφορες παραβιάσεις και επιθέσεις
Για ένα «σενάριο αποκάλυψης» που αναπτύσσεται στην κορεατική χερσόνησο προειδοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Igor Morgulov, αναφερόμενος στις νέες εντάσεις μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας.
«Ένα σενάριο ''αποκάλυψης'' προκύπτει στην κορεατική χερσόνησο και δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε» ανέφερε ο Morgulov και πρόσθεσε «ελπίζω ότι η κοινή λογική, ο πραγματισμός και ένα ένστικτο αυτοσυντήρησης θα επικρατήσουν μεταξύ των εταίρων μας για να αποκλειστεί ένα τέτοιο αρνητικό σενάριο».
Οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού έρχονται καθώς η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί την επόμενη κίνηση από το απρόβλεπτο καθεστώς στη Βόρεια Κορέα και τον ηγέτη Kim Jong Un.
Έχουν υπάρξει επανειλημμένες αιτήσεις ώστε η Βόρεια Κορέα να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα, αλλά η ηγεσία της χώρας τις αγνοεί επανειλημμένα, πραγματοποιώντας σειρά δοκιμών πυραύλων και πυρηνικών όπλων.
Έχουν υπάρξει μεγάλες εντάσεις μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας και οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για διάφορες παραβιάσεις και επιθέσεις.
Τελευταία, ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι ο Βορράς είχε παραβιάσει μια συμφωνία ανακωχής μεταξύ των δύο χωρών όταν πυροβόλησαν στρατιώτες της Βόρειας Κορέας και τραυμάτισαν έναν άλλο Βορειοκορεάτη στρατιώτη καθώς ξεπέρασε τα σύνορα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης