Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Νοέμβριο 2017 - Στις 50,8 μονάδες ο PMI

Κίνα: Υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Νοέμβριο 2017 - Στις 50,8 μονάδες ο PMI
Ο δείκτης εξαγωγών του κινεζικού μεταποιητικού κλάδου σημείεωσε την πρώτη του άνοδο τους τελευταίους τέσσερις μήνες
Επιβράδυνση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στην Κίνα τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (1/12) στοιχεία των Caixin και Markit, τα οποία έρχονται για ακόμα έναν μήνα σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, όπου σημειώθηκε άνοδος.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 50,8 μονάδες, έναντι 51 μονάδων τον Οκτώβριο, την ίδια στιγμή που τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης έκαναν λόγο για άνοδο στις 51,8 μονάδες.
Ωστόσο, ο υποδείκτης της παραγωγής του κλάδου σημείωσε την πρώτη αύξηση των τελευταίων τεσσάρων μηνών, με τον υποδείκτη των νέων παραγγελιών να καταγράφει πτώση.
«Ως επί το πλείστον, ο κλάδος της μεταποίησης παρέμεινε σταθερός τον Νοέμβριο, αν και εμφανίστηκαν ορισμένα σημάδια αδυναμίας», σχολίασε ο οικονομολόγος της CEBM Group, Zhengsheng Zhong.
Παράλληλα, η Caixin τόνισε ότι το κόστος αγοράς συνέχισε να αυξάνεται δραματικά, καθώς η εμπιστοσύνη προς τις επιχειρηματικές προοπτικές υποχώρησε.
«Το τέταρτο τρίμηνο, η οικονομία είναι πιθανό να διατηρήσει τη σταθερότητα που παρατηρείται από την αρχή του δευτέρου εξαμήνου», τονίζει ο οικονομολόγος, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «η οικονομική ανάπτυξη το 2017 αναμένεται να είναι υψηλότερη από πέρυσι, αλλά μπορεί να υποστεί καθοδικές πιέσεις το 2018».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης