Τελευταία Νέα
Διεθνή

Delphi: Το κόστος των αυτοοδηγούμενων οχημάτων θα μειωθεί κατά 90% μέχρι το 2025

Delphi: Το κόστος των αυτοοδηγούμενων οχημάτων θα μειωθεί κατά 90% μέχρι το 2025
Το κόστος παραγωγής θέλει να μειώσει κατά 90%  η Delphi
Η Delphi Automotive, η οποία αλλάζει το όνομά της σε Aptiv, θέλει να μειώσει το κόστος αυτοοδηγούμενων οχημάτων κατά περισσότερο από 90% σε περίπου 5.000 δολάρια μέχρι το 2025, σύμφωνα με τον CEO Kevin Clark.
Η Aptiv, η οποία ξεκινάει την διαπραγμάτευση των μετοχών την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 με το σύμβολο APTV στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, θέλει επίσης να βοηθήσει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, να ξανασκεφτούν τον τρόπο κατασκευής των οχημάτων για να κερδίσουν χρήματα, από τα δεδομένα που παράγονται από τα αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα.
Ενώ οι τρέχουσες εκτιμήσεις για το κόστος ενός αυτοκινούμενου πακέτου υλικού και λογισμικού κυμαίνονται από 70.000 έως 150.000 δολάρια, "το κόστος μέχρι το 2025 θα μειωθεί σε περίπου 5.000 δολάρια λόγω τεχνολογικών εξελίξεων και (υψηλότερου) όγκου πωλήσεων", δήλωσε ο Clark σε συνέντευξη.
Μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για μείωση του κόστους, δήλωσε ο Clark, θα έρθει στις αυτοκινητοβιομηχανίες, που εργάζονται με εταιρείες όπως η Delphi / Aptiv, όταν αρχίσουν να ανασχεδιάζουν τις βασικές πλατφόρμες οχημάτων τους ειδικά για να φιλοξενήσουν ηλεκτρικούς κινητήρες, μπαταρίες και αυτοδιαχειριζόμενους αισθητήρες.
«Εργαζόμαστε τώρα με τους πελάτες μας για να βελτιστοποιήσουμε τις υφιστάμενες πλατφόρμες», δήλωσε ο Clark και επανασχεδιάζουν τις μελλοντικές πλατφόρμες οχημάτων που θα έχουν λιγότερα εξαρτήματα αλλά πολύ περισσότερο λογισμικό, καλύτερη επικοινωνία και προηγμένα συστήματα ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης