Τελευταία Νέα
Διεθνή

FactSet: Αύξηση 19% στα κέρδη ανά μετοχή το 2017 – Με μέσο όρο 9,69 δολάρια

tags :
FactSet: Αύξηση 19% στα κέρδη ανά μετοχή το 2017 – Με μέσο όρο 9,69 δολάρια
Ο δείκτης της FactSet με 20.000 εταιρείες ακολουθεί εντυπωσιακή πορεία
Οι εισηγμένες επιχειρήσεις βιώνουν μία από τις καλύτερες χρονιές τους, καθώς η αύξηση των κερδών τους οδηγεί και σε ράλι των μετοχών.
Βάσει στοιχείων της FactSet και του δείκτη που διαθέτει, μέσω του οποίου παρακολουθεί 20.000 εισηγμένες εταιρείες ανά την υφήλιο, ο μέσος όρος των κερδών ανά μετοχή φθάνει φέτος στα 9,69 δολάρια, δηλαδή είναι κατά 19% αυξημένος σε σύγκριση με το 2016.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση που καταγράφεται από το 2011.
Αυτή η πορεία μάλλον θα πρέπει να έχει πείσει τους επενδυτές ότι η άνοδος των μετοχικών αγορών έχει γερές βάσεις και ότι οι εταιρείες ανά την υφήλιο έχουν τη δυνατότητα να αυξάνουν και την κερδοφορία τους όχι μόνο την αποτίμηση των μετοχών τους.



Την ίδια ώρα ο δείκτης Citi Global Economic Surprise Index, ο οποίος μετρά εάν τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται είναι καλύτερα ή χειρότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, εμφανίζει την καλύτερη πορεία από το 2010, τόσο για τις αναδυόμενες όσο και για τις ανεπτυγμένες αγορές.
Το ΔΝΤ εκτιμά ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα φθάσει φέτος στο 4% από 2,6% που ήταν το 2016.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τα ιστορικά χαμηλά των αγορών τον Φεβρουάριο 2017, ξεκίνησε η άνοδος με αποτέλεσμα ο δείκτης της FactSet να έχει αποτίμηση 24,7 τρισ. δολάρια.
Ο χρηματοοικονομικός κλάδος –ο οποίος έχει και τη μεγαλύτερη βαρύτητα στον δείκτη της FactSet- έχει εμφανίζει άνοδο κερδών ανά μετοχή 8% από την αρχή του έτους.



Ο δεύτερος κλάδος με τη μεγαλύτερη βαρύτητα είναι αυτός ηλεκτρονικής τεχνολογίας, με τη δική του άνοδο να φθάνει στο 29,8%.
Εντυπωσιακή είναι η πορεία ορισμένων ασιατικών, τεχνολογικών μετοχών.
Τα κέρδη ανά μετοχή για την κινεζική Tencent Holdings έχουν ενισχυθεί περίπου 55% από την αρχή του 2017, ενώ αυτά της νοτιοκορεατικής Samsung κατά 95%, σύμφωνα, πάντα, με στοιχεία της FactSet.
Πολύ καλή και η εικόνα των κλάδων εμπορευμάτων και μετάλλων, με την ανάκαμψη των κερδών ανά μετοχή να είναι εντυπωσιακή, καθώς φθάνει το 262% από την αρχή του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης