Τελευταία Νέα
Διεθνή

H «φούσκα» των ακινήτων στο Τορόντο «σκοτώνει» τα μαγαζιά με στριπτίζ - Ένας έλληνας αντιστέκεται

H «φούσκα» των ακινήτων στο Τορόντο «σκοτώνει» τα μαγαζιά με στριπτίζ - Ένας έλληνας αντιστέκεται
H «φούσκα» των ακινήτων στο Τορόντο «σκοτώνει» τα μαγαζιά με στριπτίζ - Ένας έλληνας αντιστέκεται
Μέχρι στιγμής, οι αυξανόμενες τιμές κατοικιών στον Καναδά ήταν απλώς μια άλλη... αθώα "φούσκα" περιουσιακών στοιχείων που προήλθε από τα χαμηλά επιτόκια και μια ατελείωτη προσφορά κινεζικών μετρητών που έπρεπε να ξεπλυθούν.
Οι οικονομικές φούσκες ακολουθούνται σχεδόν πάντοτε από σοβαρές συνέπειες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την κοινωνία στο σύνολό της και στο Τορόντο αυτές οι απρόβλεπτες συνέπειες εκδηλώνονται τώρα με τη μορφή μιας ταχέως επιδεινούμενης προσφοράς νυχτερινών μαγαζιών που προσφέρουν στριπτίζ.
Όπως επισημαίνει σήμερα (13/12) το Bloomberg, η ταχέως αυξανόμενη αξία των ακινήτων στο Τορόντο έχει καταστήσει αδύνατο για τους ιδιοκτήτες των strip κλαμπ να μην δεχθούν προσφορές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από κατασκευαστικές εταιρίες για να πουλήσουν τα ακίνητά τους, με αποτέλεσμα να έχουνξ απομείνει μόνο δώδεκα strip κλαμπ σε μια πόλη της οποίας τα πορφυρά φώτα των νυχτερινών μαγαζιών ήταν εύκολα ορατά από τους δορυφορικές φωτογραφίες.
Η αχαλίνωτη κατασκευή κατοικιών και εμπορικών κέντρων στο Τορόντο, έχει ως αποτέλεσμα σε μια πόλη που κάποτε είχε πάνω από 60 strip κλαμπ να παραμένουν μόνο δώδεκα.
Η ζήτηση για σπίτια στο κέντρο της πόλης αλλά και για καταστήματα έχει οδηγήσει τις τιμές στα ύψη, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο για τους ιδιοκτήτες strip κλαμπ να απορρίψουν τις πολύ δελεαστικές προτάσεις που δέχονται.
Φυσικά, με αγροτεμάχια περίπου τεσσάρων στρεμμάτων να πωλούνται έναντι 225 εκατ. δολαρίων, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το γιατί οι ιδιοκτήτες strip κλαμπ επιλέγουν να πουλήσουν τα ακίνητά τους και να αποσυρθούν σε κάποιον εξωτικό παράδεισο.
Το strip κλαμπ Remington's Men of Steel, πουλήθηκε στην KingSett Capital Inc. έναντι 125 εκατ. δολάρια.
Στη θέση του θα κατασκευαστεί ένα οικοδομικό τετράγωνο με 98 διαμερίσματα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι δίπλα σε ένα από τα λίγα εναπομείναντα strip κλαμπ  στο Τορόντο Brass Rail Tavern, χτίζεται ένας ουρανοξύστης 80 ορόφων  μετά από συμφωνία 225 εκατ. δολαρίων για μια έκταση κάτι λιγότερο από 1 στρέμμα.
Ωστόσο υπάρχει ένας τουλάχιστον ιδιοκτήτης strip κλαμπ στο Τορόντο ο Σπύρος Κουμουδούρος ο οποίος ξεκαθαρίζει στο Bloomberg ότι δεν πρόκειται να πουλήσει την επιχείρησή του έναντι οποιουδήποτε τιμήματος.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά και μετά (την πώληση της επιχείρησης) "τι θα κάνω μετά, θα καθίσω στο σπίτι μου και θα πεθάνω;"


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης