Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι κινεζικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κοντράρουν την Apple στην… έδρα της

ΗΠΑ: Οι κινεζικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κοντράρουν την Apple στην… έδρα της
Κινεζικές εταιρείες όπως οι Huawei και Xiaomi ετοιμάζονται να εισέλθουν δυναμικά στην αγορά των ΗΠΑ
Οι κορυφαίες κινεζικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, Huawei και Xiaomi είναι έτοιμες να θέσουν υπό αμφισβήτηση τη θέση της Apple ακόμη και στην έδρα της, δηλαδή στην αγορά των ΗΠΑ, αφού πρώτα έχουν κατορθώσει να την νικήσουν στην κινεζική αγορά.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg οι δύο κινεζικοί όμιλοι αναμένεται να υπογράψουν συμφωνίες συνεργασίας με εταιρείες παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας όπως οι Verizon Com. Και AT&Τ και να εισέλθουν ακόμη πιο δυναμικά στην αμερικανική αγορά εντός του 2018.
Η Apple είναι η κυρίαρχη εταιρεία στην αγορά πώλησης κινητών τηλεφώνων στις ΗΠΑ και τα νέα μοντέλα του iPhone έχουν κατορθώσει να νικήσουν οποιονδήποτε ανταγωνιστή.



Η Huawei έχει ξεκινήσει ήδη την προσπάθεια πώλησης του μοντέλου Mate 9 στην αμερικανική αγορά, μέσω ιστοσελίδων ηλεκτρονικού εμπορίου όπως η Amazon.com.
Σαφώς, όμως, η υπογραφή συμβολαίων με μία αμερικανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της.
Από την πλευρά της η Xiaomi, όπως έχει δηλώσει ο επικεφαλής της  Wang Xiang έχει δηλώσει ότι η εταιρεία στοχεύει να εισέλθει στην αγορά πώλησης συσκευών κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ σε μία 2ετία.
Σαφώς στα θετικά των κινεζικών εταιρειών και οι φθηνές τιμές των συσκευών της.



Για παράδειγμα το Mate 9 της Huawei πωλείται μέσω της Amazon.com προς 400 δολάρια.
Ταυτόχρονα η Apple βλέπει τις πωλήσεις της στην Κίνα να υποχωρούν τα τελευταία χρόνια.
Στο γ’ τρίμηνο 2017 οι πωλήσεις iPhone στην Κίνα έφθασαν στα 8,8 εκατ. , δηλαδή ήταν λιγότερες από τις αντίστοιχες των Huawei, Oppo, Vivo και Xiaomi σύμφωνα με στοιχεία της IDC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης