Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ρευστότητα σε δολάρια επιστρέφει δυναμικά στις αγορές συναλλάγματος

Η ρευστότητα σε δολάρια επιστρέφει δυναμικά στις αγορές συναλλάγματος
Η χρηματοδότηση σε δολάρια έχει αρχίσει να ανακάμπτει και μάλιστα σε καλές τιμές για τους ξένους επενδυτές
Η ρευστότητα σε δολάριο φαίνεται ότι αυξάνει, γεγονός το οποίο μάλλον ανακουφίζει τους επενδυτές, κυρίως αυτούς της αγοράς συναλλάγματος.
Όπως υποδεικνύουν το διάγραμμα τα συμβόλαια cross ανταλλαγής νομισμάτων (cross currency basis swaps) σε ευρώ, γιέν και βρετανική λίρα κινούνται ανοδικά, μιας και το δολάριο… επέστρεψε στις αγορές.



Σύμφωνα με την Bank of America αυτή η επιστροφή αποτελεί ένα αναπάντεχο χριστουγεννιάτικο δώρο για όσους δραστηριοποιούνται στις συγκεκριμένες αγορές.
Είθισται το κόστος χρηματοδότησης σε δολάρια – για τους επενδυτές εκτός ΗΠΑ – προς τα τέλη κάθε έτους να αυξάνεται ή τουλάχιστον αυτό συνέβη τα τελευταία χρόνια.
Αιτία αυτής της αύξησης το γεγονός ότι οι τράπεζες «καταμετρούν» τα κεφάλαιά τους και ως εκ τούτου προχωρούν σε μείωση ορισμένων στοιχείων του ενεργητικού τους.



Όμως κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας υπάρχει μία αντιστροφή τάσεων, με όσους επιθυμούν να δανείσουν σε δολάρια να επιστρέφουν στις αγορές.
Αποτέλεσμα  οι 3μηνιαίες πράξεις ανταλλαγής νομισμάτων, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως κόστος αντιστάθμισης (hedging) των συναλλαγματικών ισοτιμιών, περιορίστηκαν κατά 40 μονάδες βάσης και 22 μονάδες βάσης για το ευρώ και το γιέν αντίστοιχα.



Κατά τη BofA η παραπάνω πορεία μπορεί να αποτελεί σημάδι της ύπαρξης ενός χαλαρότερου  ρυθμιστικού καθεστώτος για τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης