Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λιβύη: Σε μία εβδομάδα θα λειτουργήσει ο αγωγός πετρελαίου που υπέστη ζημίες από τρομοκράτες

Λιβύη: Σε μία εβδομάδα θα λειτουργήσει ο αγωγός πετρελαίου που υπέστη ζημίες από τρομοκράτες
Μια «τρομοκρατική ομάδα» πιθανότατα ήταν υπεύθυνη για την έκρηξη
Ο αγωγός αργού πετρελαίου της Λιβύης που ανατινάχθηκε την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017, θα χρειαστεί περίπου μία εβδομάδα για να επισκευαστεί, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πετρελαίου NOC στο Reuters την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017.
Μια «τρομοκρατική ομάδα» πιθανότατα ήταν υπεύθυνη για την έκρηξη, καθώς αυτές οι ομάδες περιπλανούνται στην έρημο όπου βρίσκεται το απομακρυσμένο πεδίο, δήλωσε εκπρόσωπος της ανατολικής Λιβυκής δύναμης, επιφορτισμένης με την προστασία πετρελαϊκών πεδίων.
Η έκρηξη, περίπου 130 χλμ νότια του τερματικού σταθμού Es Sider, μείωσε την παραγωγή μεταξύ 70.000 και 100.000 βαρελιών την ημέρα (bpd), σύμφωνα με την NOC, η οποία ανέφερε ότι η αιτία ήταν ασαφής.
"Εκτιμάται ότι η επισκευή θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα από σήμερα", δήλωσε ο πρόεδρος της NOC Mustafa Sanallah σε γραπτή δήλωση.
"Η ζημιά εκτιμάται ότι είναι 30 έως 35 μέτρα από έναν αγωγό 24 ιντσών".
"Δεν θα έχει σημαντική επίδραση στο πρόγραμμα μάρκετινγκ, αλλά μόνο μια μικρή αλλαγή", πρόσθεσε.
Δεν έδωσε παραγωγικό αριθμό, αλλά πηγή της βιομηχανίας είπε ότι η παραγωγή της Λιβύης είχε πέσει μεταξύ 900.000 και 1 εκατομμυρίου bpd.
Ένας υπάλληλος της θυγατρικής της NOC, Waha Oil, που εκμεταλλεύεται τον αγωγό, δήλωσε ότι ομάδα ανώτερων στελεχών και μηχανικών θα επισκεφθεί την περιοχή για να αξιολογήσει τη ζημιά.
Ο αγωγός δέχτηκε επίθεση μετά την αποκάλυψή του από συνεργεία που πραγματοποίησαν εργασίες επισκευής για να σταματήσουν τη διαρροή πετρελαίου, δήλωσε ο Miftah Magariaf, διοικητής της δύναμης προστασίας πετρελαίου.
Εικόνες που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά μέσα μοιάζουν να υποστηρίζουν το σχόλιό του, παρουσιάζοντας τμήματα ενός αγωγού που ανακαλύφθηκε δίπλα σε σωρούς άμμου.
Ο Μαγκάριαφ δήλωσε ότι η ασφάλεια στην έρημο ήταν ασταθής.
"Οι τρομοκρατικές ομάδες κυκλοφορούν στην έρημο και δημιουργούν προβλήματα παντού", είπε.
Αρκετοί δικτυακοί τόποι της Λιβύης που συνδέονται με την Waha δήλωσαν το βράδυ ότι η πυρκαγιά είχε σβήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης