Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telecom Italia: «Έτοιμη» για μείωση σχεδόν 7.000 θέσεων εργασίας την επόμενη 3ετία

Telecom Italia: «Έτοιμη» για μείωση σχεδόν 7.000 θέσεων εργασίας την επόμενη 3ετία
Στόχος της Telecom Italia η μείωση του εργατικού κόστους
Στη μείωση του προσωπικού της κατά 7.000 εργαζόμενους ή το 14% του εργατικού της δυναμικού στην Ιταλία εντός των επόμενων τριών ετών, εξετάζει η Telecom Italia, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Το αμερικανικό πρακτορείο επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, ενώ υποστηρίζει ότι η μείωση θα γίνει στα πλαίσια της προσπάθειας του πρώην τηλεπικοινωνιακού μονοπωλιακού ομίλου της Ιταλίας να καταστεί περισσότερο κερδοφόρος αλλά και αποτελεσματικός στη λειτουργία του.
Μάλιστα προστίθεται ότι ο επικεφαλής της ΤΙM, AmosGenish, έχει, ήδη, ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα προκειμένου να υπάρξει μείωση του εργατικού κόστους αλλά ταυτόχρονα η εταιρεία να μην παραβιάσει τους εργατικούς νόμους που ισχύουν στην Ιταλία.
Η μείωση των θέσεων αναμένεται ότι θα γίνει μέσω 4.000 πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και περίπου 3.000 εργαζομένων μέσω εθελουσίας εξόδου, κινήσεις των κόστος των οποίων εκτιμάται ότι θα φθάσει στα 700 εκατ. ευρώ.
Η επίσημη συνάντηση της διοίκησης του ομίλου με τα συνδικάτα θα γίνει στις 18 Ιανουαρίου 2018, ενώ εκπρόσωπος Τύπου της ΤΙM δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης