Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ιταλία χρειάζεται περισσότερο χρόνο πριν αρχίσει συνομιλίες για την πώληση της Alitalia

Η Ιταλία χρειάζεται περισσότερο χρόνο πριν αρχίσει συνομιλίες για την πώληση της Alitalia
Η Ιταλία θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να εξετάσει τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για τον εθνικό αερομεταφορέα Alitalia
Η Ιταλία θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να εξετάσει τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για τον εθνικό αερομεταφορέα Alitalia, πριν ξεκινήσει αποκλειστικές συνομιλίες με τα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως δήλωσαν οι υπουργοί βιομηχανίας και μεταφορών σε κοινή δήλωση τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018.
Η Alitalia, η οποία κατέγραψε κέρδη ελάχιστες φορές στη 70ετή ιστορία της, τέθηκε υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης το 2017, αφού το προσωπικό απέρριψε ένα σχέδιο για τη μείωση θέσεων εργασίας και περικοπών μισθών.
Η γερμανική Lufthansa, η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους easyJet και το αμερικανικό hedge fund, Cerberus, είναι μεταξύ αυτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Alitalia.
Η Ρώμη είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει αποκλειστικές συνομιλίες με έναν από τους ενδιαφερόμενους μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2018, με την ελπίδα να επιτύχει συμφωνία πριν από τις εθνικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 4 Μαρτίου 2018.
Οι δύο υπουργοί ζήτησαν από τους επιτρόπους που διαχειρίζονται τη Alitalia, να εργαστούν γρήγορα για να προχωρήσει η πώληση, μόλις υπάρξει μία αξιόπιστη προσφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης