Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι κερδοσκόποι έχουν ανοίξει τις περισσότερες από ποτέ θέσεις «long» για το ευρώ

tags :
Οι κερδοσκόποι έχουν ανοίξει τις περισσότερες από ποτέ θέσεις «long» για το ευρώ
Οι κερδοσκόποι έχουν ανοίξει τις περισσότερες από ποτέ θέσεις «long» για το ευρώ

Την περασμένη εβδομάδα οι κερδοσκόποι στην προθεσμιακή αγορά συναλλάγματος στην ισοτιμία ευρώ/δολάριο, αύξησαν δραματικά τις long θέσεις τους.
Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρει το Bloomberg, τα hedge funds και άλλοι κερδοσκόποι επενδυτές έχουν ανοίξει τις περισσότερες από ποτέ long θέσεις για το ευρώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της CFTC.
Το ευρώ αποκτά νέα ώθηση από την προοπτική τερματισμού του QE από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το Σεπτέμβριο του 2018.
Ωστόσο, η αγορά δεν αντικατοπτρίζει αυτήν την αισιοδοξία...

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/20180115_eur2_0.png

Να σημειωθεί ότι πιέσεις δέχεται σήμερα (17/01/2018) το ευρώ, μετά τα υψηλά 3ετίας, καθώς οι ανησυχίες αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) πλήττουν την αισιοδοξία μεταξύ των επενδυτών.
Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ Ewald Nowotny δήλωσε σήμερα ότι η πρόσφατη ενδυνάμωση του ευρώ έναντι του δολαρίου «δεν βοηθά», πυροδοτώντας ένα κύμα ρευστοποιήσεων κερδών πριν από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα (25/01).
Χθες (16/1), ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας και μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ Jens Weidmann δήλωσε πως θα ήταν «κατάλληλη» μια διακοπή των αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ.
Περί τις 19:30, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,22 δολ., από το υψηλό τριών ετών του 1,23 δολ.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/20180115_eur1_0.png


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης