Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά 3ετίας παραμένει το δολάριο, σε τροχιά για την 5η συνεχή εβδομάδα απωλειών

Σε χαμηλά 3ετίας παραμένει το δολάριο, σε τροχιά για την 5η συνεχή εβδομάδα απωλειών
Σε τροχιά για την 5η συνεχή εβδομάδα απωλειών - το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από τον Μάιο του 2015 - βρίσκεται το δολάριο
Κοντά σε χαμηλά τριών ετών παραμένει σήμερα (19/01/2018) το δολάριο έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, όντας σε τροχιά για την 5η συνεχή εβδομάδα απωλειών - το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από τον Μάιο του 2015.
Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Δεκέμβριο του 2014 αυτή την εβδομάδα, εν μέσω των προσδοκιών ότι άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα ακολουθήσουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Rserve, Fed) και θα αρχίσουν να αυξάνουν τα χαμηλά επιτόκια, που υιοθετήθηκαν με στόχο την αντιμετώπιση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και της ύφεσης που ακολούθησε.
Ο δείκτης δολαρίου παραμένει σήμερα κοντά σε αυτά τα επίπεδα, δεχόμενος περαιτέρω πιέσεις από ένα ενδεχόμενο κυβερνητικό «shutdown» στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο δείκτης δολαρίου, που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά 0,3%, στις 90,243 μονάδες, οριακά χαμηλότερα από το χαμηλό 3ετίας των 90,113 μονάδων που «άγγιξε» χθες.
Σημειώνεται ότι από την αρχή του 2018, ο δείκτης έχει χάσει περίπου το 2% της αξίας του.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ πέρασε χθες ένα βραχυπρόθεσμο νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης έως τις 16 Φεβρουαρίου 2018, ώστε να αποφευχθεί το «shutdown».
Ωστόσο, το νομοσχέδιο δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τη Γερουσία, όπου το μέλλον του είναι αβέβαιο.
Περί τις 13:45, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,226 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,4% έναντι του γιεν, στα 110,7 γιεν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης