Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις Βρυξέλλες ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Abbas – Θα ζητήσει από την ΕΕ να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος

tags :
Στις Βρυξέλλες ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Abbas – Θα ζητήσει από την ΕΕ να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος
Δεσμευμένος στην ειρηνευτική διαδικασία θα δηλώσει ο Παλαιστίνιος πρόεδρος
Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί σήμερα Δευτέρα 22/1 ο Παλαιστίνιος πρόεδρος M. Abbas, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει από την ΕΕ να αναγνωρίσει και επίσημα το κράτος της Παλαιστίνης.
«Ο M. Abbas αναμένει οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών να αναγνωρίσουν όλοι το Κράτος της Παλαιστίνης ως αντίδραση στην απόφαση του αμερικανού προέδρου Donald Trump να χαρακτηρίσει την 6η Δεκεμβρίου την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ, Riad al Malki.
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής αναμένεται να συναντηθεί με την επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ και τους 28 ευρωπαίους ΥΠΕΞ.
«Εάν οι Ευρωπαίοι θέλουν να διαδραματίσουν έναν ρόλο, τότε πρέπει να είναι δίκαιοι στην αντιμετώπιση των δύο μερών κι αυτό οφείλει να αρχίσει με την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.
O Abbas θα διαβεβαιώσει πως παραμένει δεσμευμένος στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή» τόνισε ο Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ, αναφέροντας πως ο επικεφαλής του Παλαιστινιακού Κράτους θα πει στους Ευρωπαίους ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την ειρηνευτική διαδικασία και να επισημάνει ότι θα παραμείνει δεσμευμένη (σε αυτήν), επισημαίνοντας ωστόσο ότι η αποκλειστικότητα της αμερικανικής κυβέρνησης, το να είναι ο μοναδικός διαμεσολαβητής στην ειρηνευτική διαδικασία, είναι κάτι που έχει τερματιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης