Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Ο ISIS πίσω από την επίθεση στη στρατιωτική ακαδημία – Στους 5 οι νεκροί

Αφγανιστάν: Ο ISIS πίσω από την επίθεση στη στρατιωτική ακαδημία – Στους 5 οι νεκροί
Τουλάχιστον 10 οι τραυματίες
Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 10 τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί στην Καμπούλ στο Αφγανιστάν.
Στόχος της επίθεσης ήταν η στρατιωτική ακαδημία στην Καμπούλ ενώ την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
«Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στοχοθέτησαν την στρατιωτική ακαδημία στην Καμπούλ κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης αυτοκτονίας», έγραψε το πρακτορείο του Ισλαμικού Κράτους.
Σύμφωνα με τις αφγανικές Αρχές, στην επίθεση συμμετείχαν 5 άτομα, εκ των οποίων ο ένας ανατινάχθηκε με την πυροδότηση των εκρηκτικών, άλλοι δύο έπεσαν νεκροί, ένας συνελήφθη και ένας αναζητείται.
Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων αναπτύχθηκαν στην Ακαδημία, που καλύπτει μια τεράστια έκταση 400 στρεμμάτων στο δυτικό τμήμα της Καμπούλ και έχει περικυκλωθεί από μεγάλη δύναμη του στρατού και της αστυνομίας.
Αυτή είναι η τρίτη επίθεση στην Καμπούλ μέσα σε δέκα ημέρες, έπειτα από εκείνη με στόχο το ξενοδοχείο Intercontinental την 20ή Ιανουαρίου και την έκρηξη ενός ασθενοφόρου παγιδευμένου με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών στο κέντρο της πόλης το Σάββατο, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 103 ανθρώπους.
Οι Αρχές επέρριψαν την ευθύνη και για τις δύο προηγούμενες επιθέσεις στους Ταλιμπάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης