Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombrovskis: Η ΕΕ ήταν πολύ σαφής για την ελευθερία μετακίνησης κατά τη μεταβατική περίοδο του Brexit

Dombrovskis: Η ΕΕ ήταν πολύ σαφής για την ελευθερία μετακίνησης κατά τη μεταβατική περίοδο του Brexit
Η ΕΕ υπήρξε πολύ ξεκάθαρη ότι η ελευθερία μετακίνησης αποτελεί προϋπόθεση για μια διαρκή πρόσβαση στην ενιαία αγορά κατά τη μεταβατική περίοδο του Brexit, δήλωσε ο Valdis Dombrovskis
Η ΕΕ υπήρξε πολύ ξεκάθαρη ότι η ελευθερία μετακίνησης αποτελεί προϋπόθεση για μια διαρκή πρόσβαση στην ενιαία αγορά κατά τη μεταβατική περίοδο που θα διευκολύνει την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα (01/02/2018) ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis.
Η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, προειδοποίησε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες που θα φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit το 2019, ίσως χάσουν κάποια δικαιώματα, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια σύγκρουση με την ΕΕ αναφορικά με την αντιμετώπισή τους κατά τη διάρκεια της όποιας μεταβατικής περιόδου.
«Αναφορικά με αυτό, η ΕΕ υπήρξε πολύς σαφής από την αρχή.
Η πρόσβαση στην ενιαία αγορά συνοδεύεται από προϋποθέσεις και η ελεύθερη μετακίνηση εργαζομένων είναι μία από αυτές τις προϋποθέσεις.
Αυτή η θέση δεν έχει αλλάξει», δήλωσε ο Dombrovskis σε συνέντευξη Τύπου στο Δουβλίνο, ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις της May.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης