Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lautenschlager (SSM): Πρόκληση το Brexit για τις ευρωπαϊκές τράπεζες - Αναμένονται εξελίξεις

Lautenschlager (SSM): Πρόκληση το Brexit για τις ευρωπαϊκές τράπεζες - Αναμένονται εξελίξεις
Η αντιπρόεδρος του SSM, Sabine Lautenschlager, τόνισε ότι το Brexit είναι μια ακόμα πρόκληση των ευρωπαϊκών τραπεζών
Το έδαφος για εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα λόγω του Brexit προετοίμασε η αντιπρόεδρος του SSM, Sabine Lautenschlager.
«Μια ακόμα πρόκληση των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι το Brexit» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε «ο κλάδος πρέπει να είναι έτοιμος για τις εξελίξεις».
Η ίδια ξεκαθάρισε ότι «όποια τράπεζα θέλει να δραστηριοποιείται στην ευρωζώνη, πρέπει να έχει ειδική άδεια», ενώ όποια δεν έχει άδεια θα πρέπει να ρυθμίσει την αίτηση έως τα τέλη του 2018.
«Καμία τράπεζα που είχε έδρα στο Λονδίνο δεν μπορεί να δραστηριοποιείται στην ευρωζώνη, εάν δεν έχει ειδική άδεια» τόνισε.
Όπως είπε οκτώ τράπεζες έχουν προχωρήσει στα απαιτούμενα βήματα για τη χορήγηση άδεια και άλλες τέσσερις σχεδιάζουν να επεκτείνουν σημαντικά τις δραστηριότητες τους στην ευρωζώνη.
Παράλληλα, η Lautenschlager επεσήμανε και στα προβλήματα του τραπεζικού τομέα και τόνισε «έχουμε εντοπίσει κάποια προβλήματα στην μέτρηση κινδύνου, την κάλυψη των ανοιγμάτων και την κατηγοριοποίηση των προβληματικών assets σε ορισμένες τράπεζες».
Σύμφωνα με την ίδια «στόχος είναι να ελέγξουμε εάν οι κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ έχουν εφαρμοστεί σωστά».
Πάντως, η αντιπρόεδρος του SSM τόνισε ότι στα μέσα Μαρτίου (2018) θα ανακοινωθούν οι νέοι κανόνες για τα κριτήρια πίστωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης