Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Ο Τσίπρας πάει σε εξεταστική επιτροπή την υπόθεση Novartis

tags :
Handelsblatt: Ο Τσίπρας πάει σε εξεταστική επιτροπή την υπόθεση Novartis
Handelsblatt: Ο Τσίπρας πάει σε εξεταστική επιτροπή την υπόθεση Novartis
Το ελληνικό κοινοβούλιο πρόκειται να ασχοληθεί με τις κατηγορίες διαφθοράς εναντίον πολλών πολιτικών σε σχέση με την υποτιθέμενη ευνοϊκή μεταχείριση της ελβετικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis.
Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα (12/2) ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
"Η εξεταστική επιτροπή είναι ο μόνος θεσμικός τρόπος για να διευθετηθεί η υπόθεση Novartis", δήλωσε ο Τσίπρας στη Βουλή.
Επιπλέον, η Αθήνα θα απαιτήσει αποζημίωση από τη Novartis.
Η Novartis Greece δήλωσε ότι συνεργάζεται με την ελληνική δικαιοσύνη.
Στην έδρα της εταιρείας στη Βασιλεία, η Novartis έχει ήδη πραγματοποιήσει εσωτερική έρευνα. "Είμαστε αποφασισμένοι να κατανοήσουμε πλήρως την κατάσταση και, όπου χρειάζεται, να αναλάβουμε την ευθύνη για όλες τις δραστηριότητες που δεν πληρούν τα υψηλά πρότυπα δεοντολογικής συμπεριφοράς μας", δήλωσε η εταιρεία.
Σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες, η φαρμακευτική εταιρεία φέρεται να δωροδόκησε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και άλλους έλληνες πολιτικούς και γιατρούς, προκειμένου να αυξηθούν οι τιμές των φαρμάκων της και να κυριαρχήσει (η Novartis) στην ελληνική αγορά εγκρίνοντας γρήγορα τα δικά της φαρμακευτικά προϊόντα.
Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, αυτό έχει κοστίσει στο ελληνικό κράτος έως 23 δισ. ευρώ τα τελευταία 15 χρόνια.
Οι πολιτικοί που αναφέρονται στη δικογραφία κάνουν λόγο για "συκοφαντία" και μια προσπάθεια της κυβέρνησης Τσίπρα να τορπιλίσει το πολιτικό κλίμα προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή από τη σοβαρή οικονομική κρίση.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης