Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η BMW ανακαλεί 11.700 αυτοκίνητα μετά την εγκατάσταση λάθος λογισμικού στους κινητήρες

tags :
Η BMW ανακαλεί 11.700 αυτοκίνητα μετά την εγκατάσταση λάθος λογισμικού στους κινητήρες
Η  γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει 11.700 αυτοκίνητα για να διορθώσει το λογισμικό διαχείρισης του κινητήρα τους
Η  γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW ανακοίνωσε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, ότι θα ανακαλέσει 11.700 αυτοκίνητα για να διορθώσει το λογισμικό διαχείρισης του κινητήρα τους, αφού ανακάλυψε ότι είχε εγκατασταθεί λάθος προγραμματισμός στα πολυτελή μοντέλα της σειράς 5 και 7.
"Κατά τη διάρκεια των εσωτερικών δοκιμών, η BMW ανακάλυψε ότι μια σωστά αναπτυγμένη ενημέρωση λογισμικού, εγκαταστάθηκε λανθασμένα σε ορισμένες ακατάλληλες εκδόσεις μοντέλων", ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.
"Ο όμιλος BMW ενημέρωσε αμέσως τις αρμόδιες αρχές".
Η BMW δημοσίευσε τη δήλωση μετά από δημοσίευμα στο Der Spiegel, που υποστήριζε ότι είχε εγκαταστήσει λογισμικό που χειριζόταν τις εκπομπές επιβλαβών αερίων, όπως το οξείδιο του αζώτου, κάτι που η διοίκηση της αρνείται.
Η ανταγωνίστρια της Volkswagen, έφθασε σε έναν διακανονισμό στις ΗΠΑ πολλών δισ. δολαρίων, αφού αναγνώρισε την εγκατάσταση των αποκαλούμενων "διατάξεων αποτροπής" στα πετρελαιοκίνητα μοντέλα της, που σχεδιάστηκαν για δοκιμές εκπομπών αεριών.
Η VW πλήττεται από το σκάνδαλο "Dieselgate", το οποίο την ανάγκασε να διαθέσει 25,8 δισεκατομμύρια ευρώ για πρόστιμα και το σχετικό κόστος, από τα οποία έχει πληρώσει περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η BMW δήλωσε ότι τα μοντέλα που επηρεάστηκαν ήταν αυτοκίνητα της σειράς 5 και 7 μοντέλων 2012 και 2017 που περιείχαν πετρελαιοκινητήρες υψηλής απόδοσης και τρεις υπερσυμπιεστές.
Η BMW δεν είπε σε ποιες χώρες βρίσκονται τα αυτοκίνητα, αλλά είπε ότι θα συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές για περαιτέρω βήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης