Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (ΥΠΕΞ Μ.Βρετανίας): Σαμποτάζ στο Brexit το θέμα με τα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας

tags :
Johnson (ΥΠΕΞ Μ.Βρετανίας): Σαμποτάζ στο Brexit το θέμα με τα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας
Το χρησιμοποιούν πολιτικά για να διατηρήσουν τη Μ. Βρετανίας στην τελωνειακή ένωση τόνισε ο ΥΠΕΞ της Μ. Βρετανίας
Ανεβάζει τους τόνους αναφορικά με το ζήτημα των συνόρων της Βόρειας Ιρλανδίας ο υπουργός Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson, ο οποίος υποστήριξε ότι κάποιοι το χρησιμοποιούν προκειμένου να σαμποτάρουν το Brexit.
«Αυτό που συμβαίνει τη συγκεκριμένη στιγμή σχετικά με το ζήτημα των συνόρων της Β. Ιρλανδίας είναι ότι κάποιοι το χρησιμοποιούν λίγο – πολύ πολιτικά στην προσπάθεια τους να κρατήσουν την Μ. Βρετανία στην τελωνειακή ένωση της ΕΕ – δηλαδή στην ενιαία αγορά – έτσι ώστε να μην μπορέσουμε να φύγουμε από την ΕΕ» υπογράμμισε μιλώντας στο Sky News ο Βρετανός ΥΠΕΞ.
Όπως είπε ο Johnson, υπάρχουν αρκετά καλές προτάσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν έτσι ώστε να αποφευχθεί κάθε σενάριο «σκληρών συνόρων» αλλά και να διακινούνται ελεύθερα τα αγαθά.
Μια από τις προτάσεις που προέκρινε ο Johnson ήταν το σύστημα τηλε-διοδίων που εφαρμόζονται στο Λονδίνο, το οποίο χρησιμοποιεί κάμερες για την ανάγνωση των πινακίδων των αυτοκίνητων, τοποθέτηση πάντως που προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού της Ιρλανδίας, Leo Varadkar, ο οποίος έκανε λόγο για «συγκεχυμένες προτάσεις».
Σημειώνεται πως η βρετανική κυβέρνηση καλείται να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, σύμφωνα με τις οποίες θα εγκαταλείψει την τελωνειακή ένωση της ΕΕ χωρίς να στήσει μπάρες και σταθμούς στα σύνορα της Ιρλανδίας με τη Β. Ιρλανδία και χωρίς να την χωρίζει από την υπόλοιπη Μ. Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης